15 Temmuz darbe girişiminin ikinci yıl dönümü dolayısı ile tüm Türkiye'de gerçekleşen demokrasi yürüyüşü Balıkesir'de de on binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. 15 Temmuz Millî İrade Meydanında toplanan 7'den 70'e on binlerce vatandaş Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Şehitler Köprüsündeki konuşmalarını dev ekranlardan canlı olarak dinledi.

BÜTÜN SORUMLULUK BANA AİT

Cumhurbaşkanımızın konuşması sonrası Balıkesirlilere seslenen Vali Ersin Yazıcı ise, 15 Temmuz gecesi Balıkesir'de yaşanan olayları demokrasi nöbeti tutan binlerce vatandaş ile paylaştı.

Vali Yazıcı, "O hainler burada da bir şeyler yapmak istedi. Bende o geceden bir kaç satır anlatayım. Vali Yazıcı, "O gece kimi ararsam 'Kimin yanındasın?' sorusunu sordum. Milletimin yanındayım diyene, şunları şunları yapmamız lazım dedim. O gece jandarmanın başındaki kişi zaten izindeydi. Onun yerine bakan arkadaşımız şu ifadeyi kullandı. 'Sayın Valim bize bir talimat geldi, darbe ile ilgili. Ben sizin emrinizdeyim. Bu talimatı duyurmadım. Sizin talimatınız neyse gereğini yapacağım’ dedi. Ben de kendisine 'Sana helal olsun' dedim." şeklinde konuştu.

DARBECİ KOMUTANLAR MİLLETİN YANINDAYIM DİYEMEDİ

Bütün askeri yetkililere Sayın Cumhurbaşkanını temsilen bütün yetkilerin Valilerde olduğunu sık sık hatırlattığını ifade eden Vali Ersin Yazıcı, "O gece askeri birliklerin başındaki komutanları aradım. Pek hoş olmayan görüşmeler oldu. Ne düşündüklerini bizzat ben duymak istedim. Herkese aynı soruyu soruyordum. 'Kimin tarafındasın?' O gece birliklerin başındaki komutanlar hiç biri ama hiç biri milletin yanındayım ifadesini kullanmadı. Çok üzülüyorum, biz yetiştirdik o insanları, bizim paralarımızla o seviyeye geldiler. Kimin tarafındasın sorusunun cevabı şuydu: "Ben şu komutanlığa bağlıyım'. 'Ben Ege Ordu'ya bağlıyım'. Ben de şu ifadeyi kullandım.

'Başkomutan emretti. Bu şehrin komutanı benim, emir komuta bende kardeşim'. Diyor ki bana; 'Sayın Valim, yollar kapanmış lütfen onları kaldırın. Kışlanın önünü açın' diyor. Dedim "Şehrin sorumlusu benim. Sen oradan çıkmayacaksın'. Görüşmenin devamında beni de çıldırtan bir cümle kullandı. 'İnsanlar toplanmış, insanlara söyleyin evine gitsin' dedim ki, 'Cumhurbaşkanımız insanları sokaklara davet etti. Ben Vali olarak insanları çağırdım. Bu kişi listede de sıkı yönetim komutanı olarak ilan edilmiş. 'Yollar yürümekle aşınmaz Vali bey' dedi. Ben de kendisine burada ifade edemeyeceğim güzellikle kendisine aşılıp aşılmayacağını ifade ettim."şeklinde konuştu.

TARİHE DÜŞEN KARA BİR LEKE

FETÖ'cü teröristleri kendilerini 1 dolara satan hainler olarak nitelendiren Vali Yazıcı, "15 Temmuz darbe girişimi tarihe düşen kara bir leke. FETÖ ile ilgili bizim mücadelemiz bunların kökü kazınana kadar devam edecek. Bunları bitireceğiz. 15 Temmuz'da yaşadığımız başkaldırı ihanetinden sonra vatandaşlarımızın gösterdiği birlik ve beraberlik, bu fedakârlık her türlü takdirin üstündedir. Balıkesirli hemşehrilerime ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz Millî İrade Meydanı'nda vatandaşlarımızla birlikte nöbet tutmak bizler için büyük bir onur.

15 Temmuz gecesi sadece vatan sevgimizle çıktığımız Balıkesir sokaklarında halkımızın desteğiyle güvenlik güçlerimiz bu hainleri,  teröristleri bertaraf etti. Bu hain darbe girişiminin başarısızlığa uğraması ülkemizin diğer illerinde olduğu gibi Balıkesir halkının da birlikte duruşu, kararlı tutumu ve demokrasiye sahip çıkma iradesi ile mümkün olmuştur.  Milli irade ve halkımızın bu güzel güç birliği sayesinde bu ülkeyi teslim etmeyeceğiz. Mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. Bizlere milli irade ve demokrasinin hâkim olduğu bir gelecek sağlamak için canlarını feda eden 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Zaferi Şehitleri ve tüm Şehitlerimize tekrar Allah'tan rahmet, Gazilerimize hayırlı bir ömür diliyorum."dedi.

Programa, Vali Ersin Yazıcı ve Bayan Yazıcı, Balıkesir Milletvekili Adil Çelik, Belgin Uygur, Mustafa Canbey, Yavuz Subaşı, Pakize Mutlu Aydemir, Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ile  kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile binlerce vatandaşlar katıldı.

Editör: Haber Merkezi