BALIKESİR Üniversitesi ile Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nün birlikte organize ettiği “Üniversite Sanayi İşbirlikleri” konulu panel Mühendislik Mimarlık Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Panele Vali Ahmet Turhan, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bedri Yüksel, Prof. Dr. Mehmet Doğan, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Ahmet Kula ile öğrenciler katıldı.

TEKNOKENT 2013'DE KURULACAK
İsmail Özdemir, Kaan Aydın ve Pelin Tekol’un panelist olarak katıldığı etkinlikte Balıkesir Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Özmetin de moderatörlük görevini üstlendi.
Panelin açış konuşmasını yapan Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Ahmet Kula, odalar olarak üzerlerine düşeni yapmak için hazır olduklarının aksi takdirde hedefleri yakalamakta sınıfta kalınacağını belirtti. Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan ise, üniversite olarak bu işbirliğini sağlamayı hedeflediklerini belirterek, 2013 yılında teknokentin kurulmasının gerçekleşeceğini ifade etti.

MARKA YARATMAK İÇİN ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ
Dünya'daki tercihlerin hızla değiştiğini ifade eden Vali Ahmet Turhan, “Bunu başarabilmek için dünya çapındaki markalara sahip olmamız gerekmektedir. Yani markalara sahip olmak içinde üniversite-sanayi işbirliğine gerek vardır. Son yıllarda devletimizin akademisyenleri, üniversite sanayiciyi buluşturmaya yönelik ciddi teşvikleri söz konusu olmuştur. Önümüzdeki dönemde akademisyenlerimizin AR-GE’ye, bilime zaman ayırmasına yönelik ciddi düzenlemeler yapılacaktır” diye konuştu.

"BALIKESİR LOKOMOTİF OLMALI"
2023 vizyonunun gerçekleşmesinde Balıkesir’in lokomotif olması gerektiğini söyleyen Vali Turhan sözlerini şöyle sürdürdü: “Balıkesir’in en büyük şansı müthiş bir coğrafyaya sahip. Yeraltı, zenginlikleri, turizm, termal, rüzgar enerjisi, tarım, hayvancılık, madencilik potansiyeli  yanında 36 bin öğrencisi olan sayılı bir üniversiteye sahip. En önemli lokomotif üniversitedir. Hedefe ulaşmada vizyonun gerçekleşmesinde eğitim önceliklidir. İhracatımızı en az 10 katına çıkartmalıyız. Herkes üzerine düşeni yapmalı. Üniversitemiz, sanayicimiz, akademisyenlerimiz hazır, ortak akılla vizyona yöneldiğimizde başarılı olacağımıza inanıyorum.”BAÜ'de düzenlenen "Üniversite sanayi işbirlikleri" panelinde konuşan Vali Ahmet Turhan, Balıkesir'in Türkiye'nin 2023 hedefinde lokomotif il olması gerektiğini söyledi. 

Editör: Haber Merkezi