Terbaş için ilk tören Balıkesir Valiliği önünde yapıldı. Törene Vali Ahmet Turhan, Garnizon ve Okullar Komutanı Tümgeneral Fahri Kır, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Lokman Doğan, Emniyet Müdürü Halil Karataş, Vali Yardımcıları, daire müdürleriyle Terbaş ailesinin yakınları  katıldı.
Vali Turhan, Hüseyin Terbaş’ın eşi Günsel, oğlu Dr. Özden Terbaş ile kızı Özlen Koç’a ve yakınlarına başsağlığı diledi. Hüseyin Terbaş'ın cenazesi Zağnospaşa Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Balıkesir’in yeni mezarlığı Çınarlıdere’de toprağa verildi.

HÜSEYİN TERBAŞ'IN ÖZGEÇMİŞİ
1990-1996 yılları arasında Balıkesir'de Vali Yardımcısı olarak görev yapan Hüseyin Terbaş, 13 Eylül 1935 tarihinde İzmir İli Ödemiş İlçesi’nde doğdu. 1959 yılında Ankara Üniversitesinde Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun olan Hüseyin Terbaş, 1959-1962 yılları arasında Kayseri ve Manisa Maiyet Memurluğunun ardından 1962 yılında Manisa İli Sarıgöl İlçesi Kaymakamlığına atandı.
1964-1966 yıllarındaki askerlik görevinden sonra sırasıyla Kırklareli-Kofçaz, Adıyaman-Samsat ve Kırklareli-Vize Kaymakamlığı, Hakkari Vali Yardımcılığı, Nevşehir-Ürgüp Kaymakamlığı, Tokat Valiliği Hukuk İşleri Müdürlüğü, Giresun-Kütahya-Balıkesir ve Hatay illerinde Vali Yardımcılığı görevlerinde bulunarak, 1998 yılında emekli oldu. Evli ve iki çocuk babası Hüseyin Terbaş, 15 Kasım tarihinde amansız hastalığa yenik düşerek İstanbul’da vefat etti.

Editör: Haber Merkezi