Balıkesir Valiliği Özel Kalem Müdürlüğüne İsmail Doğru'nun atandığı bildirildi. 'İstisnai' atama valiliğin resmi internet sitesinden yapılan açıklamayla kamuoyuna duyuruldu. 
Valilik tarafından yapılan açıklamada; "Özel Kalem Müdürü İsmail Doğru, 1981 yılında Balıkesir’de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Balıkesir’de tamamladı. Balıkesir Üniversitesi Erdek MYO Mahalli İdareler Bölümü Önlisans, Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Lisans ve Selçuk Üniversitesi İİBF Kamu Yönetimi Bölümünde Büyükşehir Belediyeleri ve Yeni Büyükşehir Kanununun Sisteme Etkileri çalışmasıyla Yüksek Lisansını tamamladı. Türk Time Dergisi tarafından 2012 yılında Devlet ve Millet Kaynaşmasında gösterdiği başarıdan dolayı Yılın Milletvekili Danışmanı, Parlamenter Danışmanları Akademisi tarafından ikincilik ödülü aldı.
Sivil toplum kuruluşlarında çeşitli görevler alan İsmail Doğru'nun çok sayıda yayınlanmış makaleleri bulunmaktadır. 10 Haziran 2013 tarihinde Balıkesir Valiliği Özel Kalem Müdürü olarak göreve başladı. İngilizce ve Arapça bilen İsmail Doğru evli ve bir çocuk babasıdır" denildi.
"İSTİSNAİ ATAMA" 
Balıkesir eski milletvekillerinden İsmail Özgün'ün danışmanlığını yapan İsmail Doğru, Özgün'ün tekrar seçilmemesinin ardından Ak Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı'nın danışmanı olarak görev yapıyordu. 
Doğru'nun devlet memuru olmadığı için yapılan atamasının 'istisnai memurluk' kapsamında olduğu, valilerin kanunla kendilerine tanınan yetki kapsamında bu tür görevlendirmelerde inisiyatif kullanabildikleri kaydedildi. 
Editör: Haber Merkezi