Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Balıkesir Şubesi'nin Bursa yolu üzerindeki Yücel Et'te verdiği iftarda ilginç sahneler yaşandı. Balıkesir iş dünyasını temsil eden dernekleri de biraraya getiren yemeğe TÜMSİAD'ın genel başkanı Hasan Sert ile Balıkesir Şube Başkanı Eşref Koçak ev sahipliği yaparken Balıkesir Sanayi Odası Meclisi ve TOBB Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu  (DEİK)  İcra Kurulu Başkanı Rona Yırcalı da katıldı. Yırcalı, ailesiyle kendi hayatından kesitler aktardığı konuşmasında, "Tanrının gölgesi ülkemizirn ve şahışların üzerinde olsun" diyerek iftara katılanları selamladı. Yırcalı'nın konuşması sırasında kısa süreli elektrik kesintisi yaşanırken, hopörlerlerden ilahi yayını verildi!

TÜMSİAD'ın iftarı Balıkesir'in iş, siyaret, bürokrat dünyasını biraraya getirdi. Genel Başkan Hasan Sert, yemek sonrası işadamlarına seslendi, birlik beraberlik mesajları verdi.  Konuşması sırasında Rona Yırcalı'nın salona girdiğini gören Sert, sözlerini yarıda kesti ve "ABİ" diyerek Yırcalı'ya sarıldı. Tekrar kürsüye çıkıp, konuşmasını tamamlandı, ardından Yırcalı'yı kürsüye davet etti. 

Yırcalı, konuşmasına nasıl bir aileden geldiğini anlatarak başladı. Siyasi görüş olarak bugüne kadar liberal ekonomiyi savunan partilerin yanında yeraldığını aktaran ve ailesinin de her zaman bu görüşte bulunduğunu söyleyen Yırcalı, "Ben bugüne kadar liberal ekonomiyi savunan kadar merkez sağdaki partileri destekledim" diyerek ilk kez bir toplantıda siyasi görüşünü bu kadar açık şekilde dile getirdi.

Türkiye ekonomisinden övgülerle sözeden Yırcalı, Balıkesir'i son derece gelişmiş bir il olarak değerlendirdi. "Balıkesir'de yaşamaktan mutluluk ve gurur duyuyorum" diyen Yırcalı, sözlerini "Tanrının gölgesi ülkemizin ve şahısların üzerinde olsun" dilekleriyle tamamladı. 
Editör: Haber Merkezi