Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Balıkesir Şubesi, il merkezine bağlı Konakpınar Köyü Şehit Jandarma Başçavuş Erbu Serpan İlk ve Ortaokulu'nda eğitim gören 25 öğrenciye giyim yardımında bulundu. Öğrencilere hediye paketlerini dernekte gönüllü olarak çalışan emekli öğretmenler verdi. Duygulu anlar yaşayan emekli öğretmenler, öğrencilerle bir süre sohbet etti.
Konakpınar Köyü Şehit Jandarma Başçavuş Erbu Serpan İlk ve Ortaokul'a yapılan yardım organizasyonuna emekli öğretmen olan derneğin gönüllüleri katıldı. Kimse Yok Mu Derneği Balıkesir Şube Sorumlusu Yaşar Yeşil ve dernek gönüllüleri köy okuluna gelişlerinde öğretmen, öğrenci ve veliler tarafından karşılandı.

21 KÖYDEN GELEN 184 ÖĞRENCİ
Daha önce okul yönetimi tarafından tespit edilen 25 öğrenciye üzerinde isimlerinin yazılı olduğu içinde ayakkabı, mont, kazak, pantolon ve gömleğin bulunduğu hediye paketleri verildi. Mutlulukları yüzlerinden okunan öğrenciler dernek yetkililerine teşekkür etti.
Okul Müdür Yardımcısı Özlem Potur, okulda taşımalı eğitim ile öğrenim gören toplam 184 öğrencinin eğitim gördüğünü belirterek, 21 köyden okula öğrenci geldiğini söyledi.
Okula, 20 kilometre uzaklıkta bulunan başka köylerden de öğrenci geldiğini ifade eden Potur, "Okulumuzda ilk ve ortaokul kısmı bulunuyor. Ailelerin maddi durumu iyi değil. Velilerimizi okula davet edip çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Velilerimize yönelik seminerler yapıyoruz. Bizim için çocuklarımızın gözlerindeki pırıltı çok önemli. Kimse Yok Mu Derneği bu sevincimize ortak oldu. Öğrencilerimizin yüzünü güldürdünüz. Bizi mutlu ettiniz, emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

YEŞİL: HAYIRSEVERLERE MİNNETTARIZ
Kimse Yok Mu Derneği Balıkesir Şube Sorumlusu Yaşar Yeşil ise; derneğin Türkiye ve dünyada çeşitli yardım kampanyaları ile ihtiyaç sahibi insanlara ulaştığını bildirdi. Öğrencilerin yüzünü güldüren hayırseverlere minnet duyduklarını ifade eder Yeşil, "Bu yardımların devam etmesi ve minik yavrularımızın yüzündeki bu tebessümün eksik olmaması için duyarlı hayırseverlerimizin her zaman yanımızda olmasını bekliyoruz. Bizden desteklerini esirgemeyen tüm Balıkesirlilere teşekkür ediyorum." diye konuştu.Kimse Yok Mu Derneği'nde gönüllü olarak ihtiyaç sahiplerine hizmet veren emekli öğretmenlerden Halil Verim, böylesi bir organizasyonun içinde olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, "Çocukları görünce 1968 yılına gittim. O dönemler yokluk yıllarıydı. Şimdi böylesi gönüllü dernekler vatandaşların yardımına koşuyor. Güzel hizmetler yapılıyor" dedi.

EMEKLİ EĞİTİMCİLER DUYGULANDI
Emekli öğretmen Servet Karaoğlan ise meslek hayatının 19 yılının köylerde geçtiğini, okullardaki tertip ve düzenin eskiye göre çok daha iyi olduğunu vurguladı. Dernek gönüllüsü emekli öğretmen Arif Gül de 22 yıl farklı köylerde öğretmenlik yaptığını, çocukları görünce duygulandığını dile getirdi. Gül, Kimse Yok Mu Derneği'nde gönüllü olarak hizmet etmekten mutlu olduğunu aktardı.
Müdür Yardımcısı Özlem Potur, destek nedeniyle Kimse Yok Mu Derneği Balıkesir Şube Sorumlusu Yaşar Yeşil'e teşekkür plaketi verdi. Hediye paketlerini alan öğrenciler daha sonra dernek yetkilileri ve gönüllülerle toplu fotoğraf çektirdi. 

Editör: Haber Merkezi