Yıkılan hal binasının yerine bir benzerinin yapılmasına karşı çıkan ve bu alanın meydan olarak değerlendirilmesini isteyen Balıkesirliler imza kampanyası başlattı.

Balıkesir'de yıkılan hal binasının yerine park yapılmasını isteyen Sivil Güçler Birliği Derneği üyeleri, imza kampanyası başlattı. Dernek Başkanı Hüseyin Yurdakul, "Diren Balıkesir değil, katıl Balıkesir diyoruz" dedi.

Balıkesir'de bir süre önce yıkılan hal binasının yerinin  meydan olarak kalmasını isteyen vatandaşların Belediye Başkanı İsmail Ok'a olan tepkileri sürüyor.

Çeşitli cemaat, dernek, vakıf ve muhtarları bünyesinde bulunduran Sivil Güçler Birliği Derneği aldığı kararla yıkılan hal binasının alanının meydan olarak değerlendirilmesini isteyerek Başkan Ok'a çağrıda bulundu. Çalışmaların başlatıldığı inşaat alanının karşısına gelen Sivil Güçler Birliği Derneği üyeleri çadırlar kurarak 'Karesi Gezi Parkı' istediklerini duyurdu.

"DİREN BALIKESİR DEĞİL,

KATIL BALIKESİR DİYORUZ"

Balıkesir'in tarihi dokusunun korunması gerektiğini söyleyen Yurdakul, "Taksim Gezi Parkıyla buranın alakası yok. Halk sesini duyurmalı. İş makinelerine saldırma gibi bir niyetimiz yok. İş makineleri çalışıyor. Buranın yeşil alan olarak kalmasını istiyoruz. Demokratik tepkimizi gösteriyoruz. Diren Balıkesir değil, Katıl Balıkesir diyoruz" diye konuştu.

Sivil Güçler Birliği Derneği üyesi Ahmet Ulu da, Balıkesir Belediye Başkanı'nın şerefini kurtarmaya çalıştıklarını söyledi.

Ulu, "Biz Belediye Başkanımızın şerefini kurtarmaya çalışıyoruz. Kendisi hal binasının yıkılmayacağına dair şeref sözü vermişti. Burası yıkıldı o zaman burası gezi parkı olsun. Esnaf ve halk bunu istiyor" dedi. CHP'lilerinde isteğe ilişkin imza kampanyası başlatacakları öğrenildi.

 

Editör: Haber Merkezi