BALIKESİR'de Dallımandıra ve Ovaköy'ün karantinaya alınmasının ardından bu kez Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde çok sayıda korona vakası görüldüğü bilgisine ulaşıldı.

VİRÜS HIZLA YAYILIYOR

Edinilen ilk bilgilerde, Covid 19 testi pozitif çıkan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanı İlker Şahin ve Kırsal Hizmet Daire Başkanvekili Serkan Akça karantinaya alınarak tedavilerine başlandı.

POZİTİFİM DEDİ

DUA İSTEDİ

İlker Şahin, twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Halsizlik, kırgınlık ve dün de baş ağrısı ve ateş sebebi ile hastanede COVID-19 testi yaptırdım. Test sonucum POZİTİF çıkmıştır. Tedavi sürecim başladı. Dualarınızı eksik etmeyiniz” ifadesini kullandı.



TEMASLILAR DA

KARANTİNADA

Bu arada, her iki belediyecinin sağlık ekiplerine verdiği bilgiler doğrultusunda

son 5 gün içerisinde yakın temas halinde oldukları çok sayıda isim için de 14 günlük karantina süreci başlatıldı.

VALİ ŞILDAK, ÇAĞRI YAPTI

BALIKESİR valisi Hasan Şıldak, ilimizde vaka çıkışlarının devam ettiğini belirterek salgınla mücadelede vatandaşların desteğiyle başarılı olunabileceğine dikkat çekti.

Sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada Vali Şıldak, özellikle virüsün yayılma şekline dikkat çekerek "Sağlık İçin Topyekün Mücadele" çağrısı yaptı.

Şıldak, yapılan tespitlere göre salgının en çok hasta kişilerin aile üyeleri ve irtibat halinde olduğu kişiler arasında yayıldığını, temaslı kişiler arasındaki irtibatın kesilmesinin önemini vurguladı.

Editör: Haber Merkezi