BALIKESİR Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, bütün dünyası kasıp kavuran Covid-19 salgınıyla ilgili mücadele kapsamındaki çalışmaları hakkında bilgi paylaşımında bulundu. 

Balıkesir'in 20 ilçesindeki çalışmalarıyla alkış alan Büyükşehir Belediyesi. salgının başladığı günden bu yana 5 milyonun üzerinde hijye maske dağıttı. 

Başkan Yücel Yılmaz, bugün Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan ve Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı ile birlikte Büşükşehir Meclis salonunda düzenlediği toplantıda Pandemi süreciyle ilgili çalışmaları anlattı. 

BALIKESİR RİSKLİ BÖLGE

Balıkesir'deki seyehat ve sokağa çıkma kısıtlamasının devam etmesinde, bulunduğu coğrafi konumunun rol oynadığına dikkat çeken Yücel Yılmaz şunları söyledi: 

Balıkesir transit geçilen bir il. İstanbul'un tedarikini tamamen biz sağlıyoruz. Bu nedenle Balıkesir risk bölgesi gözüküyor. Bizim en iyi şekilde kendimizi korumamız lazım

Pandemi sürecinde en önemli şey hastalığın hızlı yayılma süreci. Hastalığın yayılma sürecini önleme adına da maske, kişisel bakım ve sosyal mesafe kuralları önemli yer tutuyor. 

KOORDİNELİ ÇALIŞMA

Büyükşehir Belediye Başkanı olarak geçmişten ders alınması gerektiğine inandığım için önceden olan aksaklıkların sebeplerini uygulamaya başladık. Covid-19'la mücadele konusunda tüm ilçelerimizle koordineli olarak çalışmalarımızı yürüttük. 

Büyükşehir Belediyesi olarak hiçbir ayrım yapmadan 20 ilçemize gerekli dezenfektan ve maske teminini yaptık. 

Mart ayından itibaren il genelinde 5 milyonun üzerinde maskeyi vatandaşlarımıza dağıttık veya dağıtılması için ilçe belediye başkanlarımıza gönderdik."
 

Editör: Haber Merkezi