Diyanet TV’de canlı olarak yayınlanan “İftarı Beklerken” programına konuk olan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “29 Mayıs’ta camilerimize kavuşacağız, hasret ve özlem bitecek” dedi.

Erbaş, camilerde alınacak tedbirlerin İçişleri ve Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile yapılacak toplantının ardından netlik kazanacağını ifade etti.

Kovid-19 tedbirleri kapsamında cemaatle namaza ara verilen camilerde 29 Mayıs Cuma günü yeniden cemaatle namaza başlanacağını hatırlatan Başkan Erbaş, şunları söyledi: 

“29 Mayıs’tan itibaren cuma namazlarımızla birlikte tedbirlerimizi alarak başlayacağız. Bununla ilgili geniş katılımlı bir toplantı yaptık. İçişleri Bakan Yardımcımız, Sağlık Bakan Yardımcımız da katıldılar. Perşembe günü yine bir toplantı yapacağız. Tedbirlerimizi alıp ondan sonra inşallah hasret, özlem bitecek. Vatandaşlarımızın biraz daha sabırlı olmasını bekliyoruz.

Görüyorum, gerçekten cami için, Cemaat için sabırsızlanmak güzel bir şey, bu sevindiriyor ama yaşadığımız salgın da bizim çok tedbirli olmamızı gerektiriyor. Ben buradan devletimizin başta Sağlık Bakanlığımız olmak üzere bütün çalışanlarına bu süreçteki gayretlerinden dolayı teşekkürlerimi arz ediyorum, gece, gündüz demediler. Ülkemiz, bu salgınla mücadele noktasında dünyaya örnek oldu.”

Resmi bir açıklama yapılmasa da camiye geleceklerin abdestlerini evde alıp kendi seccadelerini getirmeleri ve namaz için cami içleri yerine avluların tercih edilmesinin alınacak tedbirler arasında yer alması öngörülüyor.
 

Editör: Haber Merkezi