Vali Şıldak'ın 15 temmuz mesajı şöyle:

Aziz Milletimizin demokrasiye ve Bayrağına sahip çıktığı, Vatanımızı işgal etmek isteyenlere karşı yeni bir destan yazdığı, karanlık geceden aydınlık güne çıktığımız 15 Temmuz Kalkışması ve Darbe Girişiminin üzerinden dört yıl geçmiş bulunuyor.

Öncelikle, O karanlık gecede Gazilik ve Şehitlik mertebesine erişen vatandaşlarımızı minnetle anıyor; Cenâb-ı Allah’tan Şehitlerimize rahmet, Gazilerimize sağlık diliyorum. 15 Temmuz 2016’ da Türk Devletinin işgali, Türk Milletinin esareti ve Türk demokrasisinin hançerlenmesine yönelik ihaneti ve darbe kalkışmasını unutmadık, unutmayacağız!

15 Temmuz gecesi tarihte eşi benzeri az görülen hain bir saldırıya maruz kaldık. Devletini, Milletini ve Vatanını korumak için kendilerine teslim edilen silahların, tankların, uçakların ve helikopterin namlusunu kendi milletine çevirecek kadar hainliğe bulaşmış olan FETÖ terör örgütü ve arkasında duran, destek veren işbirlikçilerine karşı, Başta Rabbimizin inayeti, sonra, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ ın cesareti ve en önemlisi de Aziz Milletimizin güçlü iradesi sayesinde, şanlı tarihimize yeni bir kahramanlık destanı daha yazılmıştır.

Sadece bir askeri kalkışma olmayıp Devletimize ve Milletimize yönelik planlı bir yok etme girişimi, Liderinin öncülüğünde Milletimiz tarafından engellenmiştir.

Mazisi şan ve şerefle dolu tarihimizden aldığımız güçle, Cumhuriyetimizi, demokrasimizi, milli irademizi yok etmek ve hürriyetimizi elimizden almak isteyenlere karşı, milletçe tek vücut olarak istiklâl ve istikbâlimize sahip çıkacağız. Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak ve 2023 hedeflerine taşımak için yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Vatanını canından aziz bilip, bu topraklar için bir gül bahçesine girercesine seve seve canını feda eden, makamların en yücesine erişen tüm Şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden Gazilerimizi rahmetle ve şükranla yâd ediyor, hayatta olan Gazilerimize sağlıklı huzurlu ömürler diliyorum. 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlu olsun.

Editör: Haber Merkezi