BALIKESİR Valisi Hasan Şıldak’ın 19 Ekim Muhtarlar Günü Mesajı şöyle:


Kamu yönetim zincirinin ilk halkası olan muhtarlık müessesesi, 1829 yılından bu yana vatandaşlarımızın devlet kurumları ile olan ilişkilerinde önemli bir rol üslenmiş ve halk tarafından kendisinin bir temsilcisi olarak kabul edilmiştir. Bu fiili durum, muhtarların sosyal ve kültürel alanlarda da rol üstlenmesini sağlamıştır.

Kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından biri olarak, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliği konumunda olan muhtarlarımız, insan ve hizmet odaklı anlayışın icrasında vazgeçilmez bir öneme sahiptir.

Devletimizin vatandaşa dokunan en sıcak eli ve vatandaş nezdindeki ilk kapısı olan muhtarlarımız, gerek vatandaşlarımızı, gerekse devletimizi temsil gibi önemli bir sorumluluğu yerine getirmektedir. Altyapı çalışmalarından nüfus hizmetlerine, asayiş çalışmalarından eğitim hizmetlerine kadar, vatandaşa hizmet yolunda muhtarlarımızın üstlendikleri bu görev ehemmiyetini ilk günkü gibi muhafaza etmektedir. Mevcut her türlü sorunun çözümünde ve taleplerin yerine getirilmesinde açık kapı olan, vatandaşın derdiyle dertlenen, daima devletinin yanında yer alan muhtarlarımız, yaptıkları bu fedakâr çalışmalarla her türlü takdiri hak etmektedirler.

Periyodik aralıklarla bir araya geldiğimiz ve zaman zaman gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerimizde talep ve beklentilerini dinleyip çözüm yolları üretmeye gayret gösterdiğimiz muhtarlarımıza, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.

Vatandaşlarımızın, kamu ve yerel yönetimlerce gerçekleştirilen hizmetlerle buluşması, insanımızın mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmeleri için kamu ve yerel yönetimler arasında önemli bir köprü vazifesi gören tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtar Günü’nü kutlar, sağlık ve esenlikler dilerim.

Editör: Haber Merkezi