Balıkesir ve Edremit'te şehit ailelerine bayram ziyareti yapan Vali Şıldak, "Sizler bize kahramanlarımızın emanetisiniz. Üstümüze düşen ne varsa yapmak boynumuzun borcudur. Kapımız sizlere her zaman açık" hatırlatmasını yaptı.

BALIKESİR Valisi Hasan Şıldak, eşi Fatmamur Şıldak ile birlikte ilk ziyaretini şehit polis memuru Sadi Karaman'ın ailesine gerçekleştirdi. 


1992 yılında Mardin'in Nusaybin ilçesinde görev dönüşü eve ekmek aldığı esnada o dönemde 6 yaşında olan kızı Açelya’nın gözleri önünde şehit edilen polis memuru Sadi Karaman’ın anne ve babasını ziyaret eden Vali Şıldak ile eşi, şehidimizin emaneti olan anne-babası Ayten ve Halis Turgut Karaman'ın elini öperek bayramlarını kutladı.


Oğlunun şehadet haberini o dönemde 6 yaşında olan torunundan öğrenen Ayten Karaman, Vali Şıldak ile eşinin ziyaretinde duygulandı.

İKİNCİ ZİYARET ŞEHİT ÜSTEĞMENİN AİLESİNE
Şıldak ve eşi ikinci ziyaretini ise, şehit Üsteğmen Tanju Baytekin’in Edremit'te oturan ailesine yaptı.

7 Kasım 1991'de Hakkari'de helikopter düşmesi sonucu şehit olan Şehit Kara Pilot Kd. Üstğ. Tanju Baytekin'in annesi Nur Baytekin'i evlerinde ziyaret ederek Kurban Bayramını kutladı.

Pandemi nedeniyle kısa süren ziyaretlerde Vali Şıldak, şehit ailelerine minnet duygularını sundu. 

Şıldak, "Sizler bize kahramlarımızın emanetisiniz. Üstümüze düşen ne varsa yapmak boynumuzun borcudur. Kapımız sizlere her zaman açık” dedi.


Vali Şıldak, şehit polis memuru ile şehit üsteğmenin ailelerine, kahramanların fotoğrafıyla kısa biyografisinin yer aldığı tablolar takdim etti.

Editör: Haber Merkezi