Balıkesir’in Tarihi İçme Suyu Çeşmeleri İlgi Bekliyor

Balıkesir’in 80 yıl kesintisiz akan Keçeci suyu  17 yıldır akmıyor. Büyük bir özenle yapılan ecdat yadigârı çeşmelerimiz maalesef şu anda öksüz.  Adına Keçeci Suyu veya Yeni su dediğimiz ecdat yadigârı suların kaynağının tekrar harekete geçirilmesini ve çeşmelerimize ulaştırılmasını, Balıkesir halkı hasretle bekliyor. Zaman zaman dile getirdiğimiz ve fakat ilgili Belediye Başkanı arkadaşımızın yoğun (!) işlerinden dolayı bir defa olsun dönüp bakamadığı çeşmelerden su akıtma işi, garip - gurebanın ve paralı su alamayan insanımızın özlemle, hasretle beklediği bir hayır işidir. Ayrıca Belediyenin de en önemli görevlerindendir. 

Defalarca dile getirdik Yenisu, keçeci suyu, Türbe suları diye ama anlayan ve dinleyen kim? Belediye başkanı ve adamları topluca Selimiye barajı arıtma tesislerine gitmişler (tabi gazetecilerde yanlarında) efendim şehrimizin suyu çok sağlıklı diye yaygara yapıyorlar (!)  Yok artık arıtılmış dediğiniz dere suyu da temiz olmasaydı bari? Peki aynı su Belediyenin musluklarından da akıyor. Sn. Belediye Başkanı ve avenesi neden o sulardan içmiyorlar. Belediyeye her gün yüzlerce damacana su gelip gidiyor millet bunu görmüyor mu sanıyorsunuz?

Bunlar Balıkesir halkının aklıyla adeta alay ediyorlar. Yahu size arıtılmış dere suyunuz pis, mikroplu diyen mi var? Millet Keçeci suyunu, Yeni suyu, Türbe sularını geri istiyor. Siz ise; ‘’dam üstünde saksağan vur beline kazmayı’’ misali dalga geçiyorsunuz.

Şırıl şırıl akan sularımızı yok eden Belediye Başkanına 5484 imzalı dilekçe vermiştik ‘’KEÇECİ SUYUMUZU GERİ İSTİYORUZ’’  başlıklı.

Her imza sahibi aile bireyini çoluk çocuğu ile birlikte 5 kişi kabul edersek toplam olarak 5484 X 5 = 27.420 kişi yapar. 27.420 insanımız sizin için hiçbir şey ifade etmiyor mu?  Bu rakam sizin için hiçbir anlam ifade etmiyorsa, 31 Mart’ta bu insanlar da ‘’siz de bizim için hiçbir şey ifade etmiyorsunuz’’ deme hakkına sahip olmayacaklar mı?

Uzun yılları raylı sistem rüyasıyla, çamlığa asansör hayaliyle, Doğal özelliğiyle mesire sahası olan Çamlık tepesini beton yığını haline getirme işiyle heba ettiniz. Adeta milleti avuttunuz, zerre kadar da utanmadınız.  

Sırf Çamlık tepesine döktüğünüz binlerce ton beton ve demire verdiğiniz milyarlarca paranın % 1 kadar bir para ile çeşmelerimiz suya kavuşturulur ve garip -gureba fakir- fukara ve ihtiyaç sahibi insanlarımızın da Yenisu, Keçeci suyu hasreti sona erdirilirdi. Arzu eden tuzu kurular yine damacana suyunu doya doya içsinler ve fakat Fakir fukaranın da Keçeci suyu içmesine mani olmasınlar. Mevcut Belediyeye hakim zihniyet halâ 13 liralık damacana suyunun insanımıza büyük bir yük olduğunu anlayamadı.

Domatesi, biberi, patlıcanı, lahanayı, karnabaharı alamayan insanımız 13 liraya bir damacana suyu nasıl alsın? Bunu hiçbir zaman düşünmediniz. Domates biber patlıcan işine Tayyip bey müdahale ederek biraz olsun toparladı. Eeee şimdi Balıkesir’in içme suyuna da Tayyip Bey mi müdahil olsun?  Siz Belediye Başkanı ve meclis üyeleri olarak ne iş yaparsınız? Siz bostan korkuluğu olmadığınıza göre, Belediye saraylarında yan gelip yatmak, oturmak ve dolgun maaşlarla gününüzü gün etmek için mi geldiniz?  

Fakir fukaranın içme suyu sizi bu güne kadar zerre kadar ilgilendirmedi. Milyarları şarkıcılara, Türkçülere, Reklamcılara Selimiye barajının arıtılmış dere suyu gibi akıtırken (!) fakir fukaranın içme suyu hiç aklınıza gelmedi. Bir defa olsun dönüp bakmadınız?  Halkın su derdi sizi hiç ırgalamadı? Milletin su derdi aklınıza bir saniye olsun gelemedi.  Bakalım 31 Martta siz milletin aklına gelecek misiniz? Tayyip bey çırpınıyor milletimizin yüzünü güldürmek ve geleceğini daha güzel eylemek için. Peki Balıkesir Belediyesi de öyle mi? Hadi gidenler beceriksizdi, duyarsızdı, yeniden göreve talip olanlar bunlardan bilmiyoruz ne kadar farklı.

Şöyle bir halk arasına karışın bakalım Belediye Başkan adayları ve Meclis üyeleri için neler diyorlar.

Balıkesir halkı şimdi dertleriyle ilgilenecek ve Şehrimiz çeşmelerinden berrak ve şeker gibi Keçeci suyunu, Türbe sularını tekrar akıtacak bir BABAYİĞİT  Belediye başkanı bekliyor. Bu güne kadar;  o beklediğiniz Babayiğit benim diyeni göremedik, duyamadık. Hem iktidar partisinden hem de muhalefet partilerinden. Bakalım önümüzdeki günlerde o Babayiğidi görebilecek miyiz