Demokrat görünümlü emperyalist Devletlerin 2019 yılı G-20 zirvesi dolayısıyla Japonya’nın Osaka şehrinde bir araya gelmeleri, 2019 yılının en önemli olayı olmaya şimdiden namzet gösterilse yeridir. Devlet Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın zirveye vurduğu tarihi mühür ise, günümüzün en önemli gelişmesi olarak hâlâ konuşulmaktadır. Özellikle ABD nin itiraflar ve pişmanlıklar manzumesi olarak devletlerarası arenada yankılanan ‘’Türkiye haklıdır. Türkiye ye karşı çok haksızlık yaptık’’ itirafı bir dereceye kadar da pişmanlık olarak algılanabilir.


    Hak’tan haksızlığı, adaletten adaletsizliği, dostluktan düşmanlığı,  anlayan bu Devletlere ayaküstü insanlık dersi veren Tayyip Beyin bu tutumu, tüm İslam âlemini olduğu kadar, ezilmiş dünya mazlumlarının da yüzlerini güldürmüştür. Mazlum milletlere Türkiye’miz her türlü barınak, yiyecek, giyecek ve ilaç yardımlarını çok zor şartlar altında yaparken, aynı mazlumların üzerine bombalar yağdıran bu ikiyüzlü devletlerin Başkanlarının yüzlerinin biraz olsun kızarmasını bekledik.

         Ama nafile. Onlar sadece gülmek ve aile fotoğrafında düzgün bir yerde durup ülkelerine mesaj verebilmek derdinden başka bir şey düşünmüyorlardı.  G-20 zirvesinde tüm dünya Hayranlık ve kıskançlıkla Tayyip Beyi izlediler.  Tayyip Beyin yanında veya en yakınında olabilmek bu emperyalistler için adeta bir prestij kaynağı (!) idi. İşte biz de bunun için yazımızın başlığını ‘’Tayyip Erdoğan iki yüzlü emperyalistleri hizaya getirmeye devam ediyor’’ diye attık.


    Birinci cihan savaşı öncesi İngiltere’ye parasını peşin ödeyerek sipariş ettiğimiz savaş gemilerimizi vermediler. 1974 Kıbrıs harekâtında uyguladıkları silâh ambargosu ile Kıbrıs zaferimizi engellemek istediler. Dış destekli darbelerle ülkemizin ilerlemesini önlemek istediler. Şimdi de ülke savunması için elzem olan S-400 ler alınmasın diye feryadı figan ediyorlar. Hâlbuki o iş bitti.(!) ABD kongresi Şimdi utanmadan Ambargo şarkıları söylüyor ve üstü yarı kapalı, yarı açık tehditlerde bulunuyorlar.

      Bunlar yetmedi,  hem proje ortağı olduğumuz ve hem de parasını verdiğimiz F-35 uçaklarının üzerine bir eşkıya gibi yatmak istiyorlar. Tüm bu yapılanlar hür dünya devletlerinin de kabul edebileceği bir şey değildir. Ülkemizin güvenliği için almamız gereken ve hatta aldığımız S-400 leri hâlâ almayın diye utanmadan her türlü şantaj yolunu deniyorlar. Anlaşıldı ki adamlar bizi hâlâ eski Türkiye veya bir kabile devleti olarak görüyorlarmış.


    Yahu dünya değişti. Dünya Beşten büyüktür diye beş iri Devletin yüzüne karşı, 150 Devleti de yanına alarak haykıran Türkiye’yi ve yürekli Devlet Başkanı Tayyip Beyi ne çabuk unuttunuz?  Adı sanı duyulmamış iki küçük ada devletiyle baş başa kalarak dünyaya rezil olan ABD yi ne çabuk unuttunuz? Emperyalistler istemese de Türkiye’mizde Osmanlı ruhu tekrar uyanmıştır. İşte mazlum ve ezilmiş Devletler ve milletlerde bunu gördükleri için Tayyip Beyin yanında yer almakta ve emperyalistlere kısmen de olsa kafa tutabilmektedirler. Emperyalistlerin paraları, silahları tehditleri varsa Tayyip Beyin yanında da mazlumların, ezilmişlerin, hakları gasp edilmişlerin duası ve en mühimi yaratıcımız Allah’ımız vardır.


    Türkiye ister istemez dünya Devletleri tarafından kabul görmekte ve kendini kabul ettirmektedir. Daha düne kadar ABD nin şartlı olarak silâh sattığı ülkelerin, şimdi Müslüman Türk Devletinin ürettiği insanlı veya insansız, silahlı veya silahsız hava araçlarına, Tanklara, atak helikopterlerine, füze ve toplara, Kruvazörlere ve en son sistem piyade silahlarına yönelmiş olmaları elbette dünyanın en büyük silah tüccarı olan ABD yi ürkütecekti. Ve de ürküttü.(!)  Dünyanın en büyük silah sanayi fuarlarının en büyük reyonlarını Türkiye’nin ürettiği savaş makinalarının işgal etmesi ve silah sipariş bağlantılarını Türkiye ile yapmaları elbette, ABD silah sanayii üreticilerini rahatsız edecekti. 


    F-35 lerin üzerine ABD nin yatma girişimi, ABD li silah üreticisinin de korkulu rüyasıdır. Çünkü adamların derdi silah ihracatı ve kasalarına girecek paradır. Korkuyorlar, Tayyip Bey 110 uçaktan oluşan F-35 leri iptal edip de başka yerlerden bağlantı yapar mı diye. Daha düne kadar ambargo tehdidi savuran ABD Devlet Başkanı Donald Trump’un bu defa adeta çark ederek ‘’Türkiye’ye Patriot uçaksavar füzesi vermemekle Obama adil davranmadı. Erdoğan’ın suçu yok. Erdoğan haklı. Donald Trump Türkiye’yi seviyor ve Donald Türkiye’nin yanında. Bu güne kadar Türkiye’ye çok haksızlık edildi’’ demesi boşuna değildir.

      Çünkü Türkiye’nin güçlü ve kararlı olduğunu gördüler. Bu sebeple de bükemedikleri eli öpme yolunu tercih ettiler. Osaka’da Tayyip Beyle el sıkışıp kendi milletlerine mesaj verme gereği duyan Devlet Başkanları 2019  G-20 zirvesinde Tayyip Beyin yakınında olabilmek için adeta yarış yaptılar.  Çünkü Tramp’ın, ‘’Türkiye ye çok haksızlık ettik" diye çark etmesi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Tayyip beyi her zaman takdirle anması,  Fransa Devlet Başkanı Emmenuel Makron’ un Kıbrıs konusunda ağzının payını alması çok önemli gelişmelerdendir.