BALIKESİR'de hain darbe girişiminin yaşandığı ve milletin tanklara, tüfeklere kendilerini siper etmesiyle püskürtülen '15 Temmuz’u unutmamak, unutturmamak ve gelecek nesillere aktarmak adına yaptırılan 15 Temmuz Şehitler ve Ömer Halisdemir Anıtı bir ödül daha getirdi. 
Adamor Araştırma Danışmanlık Medya Ltd. Şti. bünyesinde yayımlanan İdealtkent tarfından layık görülen ödül, bu yıl üçüncüsü Fransa'da bugün başlayan Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi'nin son gününde takdim edilecek. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, ödülü almak üzere Fransa'nın Strazburg şehrine gitti. Kafaoğlu'na, Büyükşehir Genel Sekreteri Mehmet Gürbüz eşlik ediyor. 
Bugün başlayan ve 27 Ekim'deki oturumlar ve ödül töreniyle sona erecek Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi'nde "Sürdürülebilir kentler ve yerel yönetimler" konusu uzmanlar tarafından ele alınıyor. 


KAFAOĞLU GURURLU
Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, kurucu başkanı olduğu Altıeylül Belediyesi döneminde yapımını gerçekleştirdiği ve sonrasında geliştirdiği 15 Temmuz Şehitler ve Ömer Halisdemir Anıtı'nın ülkeye örnek olduğunu belirterek, "Bir çok belediye şehirlerine aynısını yapmak için projeyi bizden talep etti. 15 Temmuz gecesi mücadelemiz, Kurtuluş Savaşından sonraki en önemli mücadelemizdi. Unutmadık, unutturmayacağız.’’ dedi.

Editör: Haber Merkezi