SINDIRGI'nın 23 yıllık jeotermal su özlemi sona eriyor. Sındırgı Belediyesi'nin en büyük projesi olan jeotermalle ısınma hayata geçiriliyor. Hisaralan bölgesi sınırları içinde bulunan ve kaynağından 98 derece sıcaklıkta çıkan termal suyun ilçe merkezine getirilmesi için ilk kazma vuruldu. Düzenlenen törene Sındırgı Kaymakamı Hüseyin Çelik, Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Yıldız, Yüzbaşı Alper Akça, Başkomiser İbrahim Kesgin, belediye meclis üyeleri, Edremit Jeotermal Genel Müdürü Hüseyin Kazdal, Laguna Termal Otel Sorumlusu İbrahim Açıksöz, belediye personeli ve köylüler katıldı.

TEMMUZ 2013'DE ÇEŞMELERDEN SICAK SU AKACAK
Bir yandan kazı çalışmaları devam ederken bir yandan da sıcak su için borular döşeniyor. Sekiz TIR içinde toplam bin 200 metre 300'lük izoleli ST52 çelik boru ilçeye getirildi. Boruların gelmesi sebebiyle halk dua ederken belediye tarafından lokma hayrı düzenlendi. TIR'ların daha sonra Hisaralan bölgesine götürdüğü boruların kaynak işlemleri, önümüzdeki çarşamba günü başlayacak. Bölgeden merkeze kadar toplam 17 bin 200 metre kazılacak. Sıcak suyun ilçede akma tarihi ise Temmuz 2013 olarak hedefleniyor.

"BU BÜYÜK ŞEREF BANA NASİP OLDU"
Sındırgı Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul, "Tam 23 yıldır, sıcak suyu ilçemize getirmek için çeşitli çalışmalar yapıldı ama Allahıma şükürler olsun ki bu büyük şeref bana nasip oldu. Sıcak suyun gelmesi demek, bir sürü sorunun da önüne geçilmesi demek. Bunların başında işsizlik var. Sındırgımız devamlı göç veren bir ilçe, artık buna dur demenin zamanı geldi. Sıcak suyumuzla birlikte turizm potansiyeli de üst düzeye çıkacak. Bölgemizde çeşitli firmalar, termal oteller yapmak için sıraya girdi. Bunlara izin verirken çalışanlarının Sındırgı nüfusuna kayıtlı olması şartı koşuyoruz. Bu da gençlerimize iş kapısı açıyor" dedi.
Diğer önemli bir konunun da seracılık olduğunu vurgulayan Ertuğrul, sözlerini şöyle tamamladı: "Sıcak suyun ilçemize gelmesiyle birlikte seracılık, ilçemizin ekonomisinde çok önemli bir yere sahip olacak. Seracılığı belediye olarak biz başlatacağız. Sıcak suyun ilçemizde gelmesinde bizlere yardımcı olan, dualarını esirgemeyen herkese sonsuz teşekkürler ediyorum.

Editör: Haber Merkezi