ADALET ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Ayvalık ilçe teşkilatının 4. olağan genel kurulu İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde yapıldı.
Kongre İl Başkan Yardımcısı İsmail Maçin’in başkanlığında, Abdullah Erkahraman, Baki Yarımdağ, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Osman Sünnetçi ve Turgay Aydın’dan oluşan divan heyetinin belirlenmesinin ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.
AYVALIKLILAR CEFAYI DA VEFAYI DA BİLİR
Divan heyetinin genel kurulu açmasının ardından kürsüye gelen İlçe Başkanı Melih Çakırca, partililerde bu coşku, ışıltı ve çalışkanlık olmaya devam ettiği sürece partinin hizmetkarı olacağını kaydetti.
Partilerinin gerek ülke genelinde gerekse Ayvalık’ta bir yerlere geldiğini ifade eden Çakırca, “Ak parti iktidarıyla 10 yıla dönük çok büyük gurur taşıyorum. Bu yolda sizlerle beraber yürümekten ayrıca gururluyum. Sizler bugüne kadar bizlerden desteğinizi ve güveninizi esirgemediniz. Bizlerde şu ana kadar o güven ve desteğinizi boşa çıkarmadık. Allah’ın izniyle bundan sonrada çıkarmayacağız. Ayvalık’ta yaşayanlar kendilerine hizmet vereni asla unutmaz, kendine muhabbet duyana sırtını dönmez, kısacası cefayı da vefayı da bilirler” dedi.
ÇAKIRCA’DAN RAKİPLERE MESAJ
Partilerinin ümitsizlik partisi olmadığını, dedikodularla uğraşmadığını kaydeden Çakırca, “Halkımız Ayvalık’a hizmet edenle, Ayvalık’ı paçasından tutup aşağı çekeni mutlaka ayırt eder. Sağduyuyla, sabırla, soğukkanlılıkla tüm tezgahları hep birlikte boşa çıkaracağız. Hangi kirli odakların ortak hareket ettiğini üyelerimize göstereceğiz. Fitne hiçbir zaman muradına eremeyecektir. Nifak bizde netice alamayacaktır. Biz maskenin ardında gizlenenlerden ve siyasetle rant sağlamaya çalışanlardan olmadık. Bu partiden farklı beklentileri olanlarla da yollarımızı ayırdık. Ak partiye hizmet aşkını ve sevdasını yitirenlerle de yollarımızı ayırdık. Ayvalık Ak partide kaynaşmayı, huzuru, mutluluğu sağladık. Siyaset ahlaksızlığın sığınağı olamaz, ahlaksızlık üzerine yürütülemez. Son günlerde siyasetin önünde olmaya çalışan kişilerin neler yaptıklarını duyuyoruz. Kendi vicdanları, kendi arkadaşları karşısında ve hatta rakipleri karşısında ahlakın en temel ilkelerinden yoksun olanlar halkımıza öncülük, partimize de başkanlık yapamazlar. Biz koltuk mücadelesi içinde değiliz. Ben makam rütbe hırsı içinde olan biri değilim. Sizlere hizmet etmek için buraya çıktım. Biz yol arkadaşlığı kader arkadaşlığı yaptık” diye konuştu.
Üç yıl boyunca türlü iftiralara, karalamalara ve asılsız ithamlara maruz kaldığını hatırlatan Çakırca, “Her birini alnımın akıyla ve sizlerin desteğiyle aşmayı başardım. Bana tuzak kuranlar kurdukları tuzağa kendileri düştü. Hiçbir fikir geliştirmeden, hiçbir öneride bulunmadan siyaset üretmek yerine Ayvalık’ta AK partiyi zayıf düşürmek adına spekülasyon üretmek en hafif ifadeyle siyasi fırsatçılıktır” dedi.
HEDEF AYVALIK BELEDİYESİNİ ALMAK
Çakırca konuşmasının son bölümünü Ayvalık hedeflerine ayırdı. Çalışmalara kararlılıkla devam edeceklerini kaydeden Çakırca, “İnşallah 2011 genel seçimlerinde Ayvalık Ak parti olarak yaptığımız oy sıçramasını 2014 yerel seçimlerinde de bu kadroyla Ayvalık Belediyesini alarak Ayvalık'a hak ettiği yatırım ve hizmetleri getireceğiz. Ayvalık’ı marka şehir yapacağız. Yerel mimariyi ayağa kaldıracağız” dedi. 
Melih Çakırca’dan sonra kürsüye gelen İl başkanı Mahmut Poyrazlı, “Ayvalık için öncelikli hedefimiz 2014 yerel seçimlerinde Ayvalık’ı Ak Parti yöneticileriyle tanıştırmak. Ayvalık’ta belediyeleri almak” dedi.
Balıkesir ve Türkiye içinde hedeflerinin olduğunu belirten Poyrazlı, bu hedeflerin zaman içerisinde gerçekleştirileceğini söyleyerek, il ve ilçe teşkilatlarına düşen görevin, coşkuyu, birliği, beraberliği ve kardeşliği muhafaza etmek olduğuna dikkat çekti.
Gömeç’i örnek gösteren Milletvekili Ali Aydınlıoğlu da partililere seslenerek, “Ayvalık’ı bize kazandırın. Ayvalık Ak Parti iktidarını ve Ak Parti hizmetini özlemiştir” dedi.
GELİYORUZ GİDİYORUZ HEP AYNI AYVALIK
Üç bin 500 vakıf eserini onardıklarını belirten Aydınlıoğlu, “Ayvalık’ta ilk icraatımız saatli ve Çınarlı camilerini onarmak oldu. 8-10 yıl ibadete kapatıldı bu camiler DSP döneminde. TOKİ’nin yaptırdığı okulu açtık. Turizm Otelcilik Meslek Lisesi binası hizmete girdi. Cunda’da vakıfların bir camisi var onu da hizmete hazırlıyoruz. Bu bölgedeki tek hedefimiz belediyeyi kazanmak. Bu yaz geldik gezdik. İnsanlar şikayetçiydi. Sular akmıyordu. Geliyoruz gidiyoruz hep aynı Ayvalık. Şu meydanda bir düzenleme var mı? Rezalet. Biz bu işlere talibiz” diye konuştu.
BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OLACAK
Balıkesir’in Büyükşehir Belediyesi olacağını da hatırlatan Aydınlıoğlu sözleri şöyle sürdürdü: “Balıkesir 1 milyon 500 bin nüfuslu ilimiz, 2014 yerel seçimlerinde büyükşehir belediyesi statüsüne kavuşacak. Parlamentoya bununla ilgili kanun gelecek. Büyükşehir olunca ne olacak? Gelirlerimiz artacak. Alacağımız payın artışının çok büyük önemi var. Büyükşehir olduğumuzda bizde bu gelişmeye paralel zenginleşmiş, büyümüş olacağız.”
Milletvekili Cemal Öztaylan ise, “Bütün Avrupa'nın lastiği patlak, jant üzerinde giderken bizim otobüs, AK otobüs kaptanıyla birlikte adam gibi gidiyor” dedi.
Ayvalık belediyesi eski başkanı Ahmet Tüfekçi’nin okul arkadaşı olduğunu söyleyen Öztaylan, “Ayvalık’a geldim. Onun çaktığı çividen başka bir şey çakılmamış. Bu memlekette bulunanlar sadece rakı-balık yapmamalı, hizmet yapmalılar” dedi.
ÇAKIRCA, RAKİBİNİ EZDİ GEÇTİ
Kongrede konuşmaların ardından yapılan oylamada 399 delegeden 340'ı oy kullandı. Kullanılan 6 oy geçersiz sayılırken, ilçe başkan adayı Ahmet İlmen 40 oy alırken, 294 üyenin oyunu alan Melih Çakırca, güven tazeleyerek yeniden ilçe başkanı oldu.
Melih Çakırca'nın yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: İnce Ahmet Sakallı, Behlül Efe Yıldız, Hasbi Gider, Ali Bilen Aydoğdu, Hikmet Çakıroğlu, Hüseyin Uzun, Sezen Yılmaz, Sami Özdoğan, Hikmet Şimşek, Filiz Arslan, Hüsamettin Fazla, Ayhan Uzbir, Firdevs Yelkuvan, Selma Türkoğlu, Hasan Şengün, Sabahattin İbrahim Başkurt, Şener Bağkazan, Mehmet Anıl Okyar, Bekir Murad Soylu, Adil Ergin, Hüseyin Kurtul, Mustafa Kuzu, Halil Avcu, Kaniye Akdeniz.
KONGREYE KİMLER KATILDI?
Kongreye, Balıkesir Milletvekilleri Ali Aydınlıoğlu, Cemal Öztaylan, İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, İl Başkan Yardımcıları İsmail Maçin, Abdullah Erkahraman, Baki Yarımdağ, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Osman Sünnetçi, Turgay Aydın, Kadın Kolları İl Başkanı Mutlu Aydemir, Gençlik Kolları İl Başkanı Zafer Dağarcıkoğlu, Gömeç Belediye Başkanı Naim Kocabıyık, Gömeç İlçe Başkanı Eşref Uslu, Edremit İlçe Başkanı Harun Yüzüak, Ayvalık Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Murat Özmen’in yanı sıra çok sayıda partili katıldı. Ömür BİR / Ayvalık
Editör: Haber Merkezi