Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Burhaniye İlçe Jandarma Komutanlığı unsurları Burhaniye'de göçmenlerin bulunduğu teknenin devrilmesiyle meydana gelen kazaya müdahale ederek beş göçmeni kurtardı. Askeri birlikler altı kişiyi ise cansız buldu.
TSK'dan yapılan açıklamaya göre Balıkesir/Edremit Körfezi-Burhaniye açıklarında, Sahil Güvelik Komutanlığı ve Burhaniye İlçe Jandarma Komutanlığı unsurlarına, içerisinde sınırı yasa dışı yollarla geçmek isteyen göçmenlerin bulunduğu lastik botun alabora olduğu bildirildi.

Alınan ihbar üzerine, saat 8.48'te, Sahil Güvelik Komutanlığına bağlı bölgede bulunan üç adet Sahil Güvenlik Botu ve bir adet Sahil Güvenlik Helikopteri, olay yerine sevk edildi ve arama kurtarma çalışmalarına başlandı. Arama çalışmaları esnasında, Sahil Güvelik Komutanlığı unsurları tarafından uyrukları henüz tespit edilemeyen beş şahıs sağ olarak kurtarıldı, altı şahıs da ölü olarak deniz üzerinde bulundu.

Ayrıca Burhaniye İlçe Jandarma Komutanlığı unsurları tarafından da karaya çıkan üç yabancı şahıs sağ olarak kurtarılarak Burhaniye'ye getirildi. Arama kurtarma faaliyetine devam edildiği bildirildi.

Dün ise Üçburun mevkiinde, içerisinde üç kişi bulunan bir teknenin karaya oturduğu yine Sahil Güvenlik Komutanlığına bildirildi . 

Alınan İhbar üzerine bölgeye intikal eden Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurları tarafından teknedeki şahıslar kurtarılarak Dalyan Limanına intikal ettirildi.
Editör: Haber Merkezi