Uluslararası Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Günleri 31 Ağustos Cuma günü start alıyor.

BALIKESİR'in Sındırgı ilçesinde bu yıl 20.si gerçekleşecek  Uluslararası Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat günleri 31 Ağustos Cuma günü başlıyor.  "Doğal Şehir" Sındırgıdaki etkinlikler ilçenin kurtuluşun kutlanacağı 4 Eylül'e kadar sürecek. 

BALIKESİR'DE GÖSTERİ
FESTİVAL öncesi Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, hemşehrileriyle birlikte Balıkesir’de gövde gösterisi yaptı. 

MÜTHİŞ İLGİ TOPLADI
MİLLİ  Kuvvetler caddesinde tüm Balıkesirlileri ilçede gerçekleştirilecek  yağlı pehlivan güreşleriyle Yağcıbedir festivaline eski usullere göre davulla zurnayla davet etti.

TARİHİ DEĞERLER ÖN PLANDA
YAVAŞ, festival etkinlikleriyle ilgili şu bilgiyi paylaştı: 
Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Festivali ile Sındırgı'daki tarihi değerleri parlatmaya geliştirmeye ve insanlara ulaştırmaya çalışıyoruz. 

YEREL KIYAFETLER 
Sındırgı'nın yöresel kıyafetleri defilesini yapacağız. Bunların dışarıdan gelecek mankenlerle değil, yerel halkın insanlarıyla buranın genç kızlarıyla yapacağız.

KURTULUŞLA FİNAL
Sındırgı'nın tarihi dokusunda yer alan Yörük Kültürü, At Kültürü, yağlı güreşi ve bize ait ne varsa bunları ön plana çıkartarak insanların buraya gelmesini sağlamak istiyoruz. 
Bu yıl festivalimiz kurtuluş gününü de içine alarak 4 gün sürecek. 


6 ÜLKEDEN KATILIM
YAĞCIBEDİR Festivalinde bu yıl Romanya, Kosova, Makedonya, Bulgaristan, Moldova ve Gagavuzya'dan gelecek ekipler çeşitli gösteriler sergileyecek. 


AVRUPADAKİ TEK BELEDİYE BAŞKANI
Geçen yıllara göre bu yıl daha coşkulu geçmesi beklenen Festivalin onur konuğu Bulgaristan'ın Kırcali Belediye Başkanı Hasan Azis olacak. Azis, Avrupa'daki tek Türk Belediye başkanı üvanına sahip. 
 

Editör: Haber Merkezi