Dursunbey ilçesine yapılması planlanan Organize Sanayi Bölgesi için Kuruluş Protokolü, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un katıldığı tören ile imzalandı. Törende konuşan Başkan Uğur, “Dursunbey’e büyük yatırımlar geleceğine inanıyorum” dedi.

Balıkesir’in Dursunbey ilçesine yapılması planlanan Organize Sanayi Bölgesi için Kuruluş Protokolü imzalandı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Karesi Toplantı Salonu’nda imzalanan protokol törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Kaymakam Yaşar Aksanyar, Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Ali Aşuk ve müteşebbis heyeti üyeleri katıldı.

İmza töreni öncesi inşa edilmesi planlanan Organize Sanayi Bölgesi hakkında bilgiler veren Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, geçtiğimiz haftalarda Balıkesir’e ziyarette bulunan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü’den bölgenin 2017 yatırım programına alınması için söz aldıklarını söyledi. Bölgenin 1020 dönümlük alana inşa edileceğini ifade eden Bahçavan, arazinin taşlık ve sağlam bir arazi olduğunu ifade etti.

ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ İLE DURSUNBEY’İN LOJİSTİK İMKÂNI ARTACAK

Bakan Özlü’ye bölge hakkında bilgilendirmede bulunduklarını söyleyen Bahçacan, “Bakanımıza Dursunbey’in 111 mahalleden oluştuğunu, 1952 kilometrekare yüz ölçümü olan ilçemizin istihdam alanlarının kısıtlılığı sebebi ile sürekli göç verdiğini anlattım. Bakanımıza Çanakkale’ye yapılacak olan Çanakkale 1915 Köprüsünün tamamlanmasının ardından Balıkesir’e bağlanacak olan yolda ilçemizin Lojistik ve Ulaşım imkanının da kolaylaşacağını belirttim. Ayrıca İlçemizde 80 civarı kereste imalathanesi bulunduğunu, ayrıca 47 adet sanayicinin kurulacak olan OSB’ye geçmek için ön taahhütte bulunduğunu belirttik. Açmayı planladığımız bu OSB’ye sadece kerestecilerin değil, İlçemiz dışından da birçok sanayicinin gelmek istediğini de belirttik” dedi.

BAŞKAN UĞUR: “DURSUNBEY’E YATIRIMCILAR GELECEKTİR”

Hükümetin yaptığı çalışma ve yatırımlar ile Balıkesir ve ilçelerinin cazibe merkezleri haline gelmeye başladığını söyleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur şöyle konuştu:

“Balıkesir devletin yapmış olduğu otoyollar, bölünmüş yollar, havaalanları ile cazip hale geliyor. Hem Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’ne de önemli talepler var. Balıkesir hammadde olarakta çok zengin. Dursunbey orman envali ürünler ve madencilik ile önde. Kömürü var, bazaltı, kromu var. Tüketim bölgelerine de yakın bir ilçe Dursunbey. Yollarda bittiği zaman Dursunbey’e yatırımcıların geleceğine inanıyorum. Orası tek bir yatırımcıya bile verilebilir. Dursunbey otoyolların bitmesi ile çok değerli olacak. Ulaşım güzergahları üzerinde bulunduğu için”.

Konuşmaların ardından Organize Sanayi Bölgesi için Kuruluş Protokolü imzalandı. Toplantıya Dursunbey OSB Müteşebbis Heyeti üyeleri de katıldı.
Editör: Haber Merkezi