Balıkesir Karesi Belediyesi ile Trabzon Maçka Belediyesi arasında kardeş şehir protokolü imzalandı. Trabzon'da hiçbir belediyede Karesi'nin sistematik yapısının olmadığını belirten Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, "Karesi'nin hizmet politikası number one" dedi. 
 
Ak Parti Balıkesir İl Başkanı Dinçer Orkan, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Hocaoğlu ve belediye meclis üyeleri Trabzon'un Maçka İlçe Belediyesi'ni ziyaret etti. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan kardeş şehir protokolü imzalandı. Protokolle iki belediye arasında bilgi ağı kuruldu. Yapılan toplantıda Karesi Belediyesi ile Maçka Belediyesi'nin hizmet noktalarında eksileri ve artıları konuşuldu.
"KARESİ ÖRNEK ALINABİLECEK BELEDİYE" 
Karesi Belediyesi'ni daha önce ziyaret eden Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, Karesi Belediyesi'nin en çok kurumsal kimliğinden etkilendiğini açıkladı. Karesi Belediyesi'nde her şeyin sistematik ve ölçülebilir olduğundan etkilendiğini belirten Başkan Koçhan, "Özellikle imara ait numarataj sistemi, çağrı merkezi çok iyi düşünülmüş. Sizde Belediye meclis üyelerinin bile çağrı merkezini arayarak sorunları çözüme ulaştırması dikkatimi çekmişti. Aynı sistemi bizde Maçka Belediyesi'nde deneyeme hazırlanıyoruz. Hatta fiziki çalışmalara başladık. Personellerimizi eğitim için Karesi Belediyesi'ne göndereceğiz. Karesi Belediyesi'nde taleplerin gelmesi, çözüme kavuşması ve geri bildirim sistemi hizmetin çıtasını üst seviyelere çıkarmış. Sizdeki çok sistematik, ölçülebilir belediyecilik anlayışı ve yerinde hizmet Trabzon'da hiç bir belediyede yok. Vatandaşların özellikle üst katlara çıkmadan zemin katta her türlü muhatabını bulup çözüme ulaşmasına 'number one' diyorum. Vatandaşlar üst kata çıkmadığı için belediyenin üst katlarında çalışan personeller meşgul edilmiyor ve kendilerini işe veriyor. Şimdi sizin belediyenizde gördüğümüz bir çok teknik alt yapıyı burada uygulamaya hazırlanıyoruz" dedi.

"YORUMLARINIZ BİZLERİ MUTLU ETTİ" 
Kardeş Şehir Protokolü için Maçka'da bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, www.balikesirim.net muhabirine yaptığı açıklamada "Bir belediye başkanın yorumları bizim için önemli. Sizden belediyecilik adına övgüler almak bizleri çok mutlu etti. Kardeş şehir ilişkilerimizi Avrupa Birliği ve ülkemizdeki farklı kuruluşları kullanarak ortak bir takım girişimlerle kardeşliğimizi pekiştirmemiz gerekiyor" dedi. Başkan Yılmaz, Karadeniz bölgesinden çok etkilendiğini belirtti. Protokolün sonunda karşılıklı hediyeleşme oldu.
Editör: Haber Merkezi