GÖNEN'de, "Çeltik Tarla Günü" düzenlendi. Gönen Meslek Yüksekokulu (MYO) kampüs sahasında yapılan etkinliklere, Gönen Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Balıkesir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü adına Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürü Erdal Aldağ, Gönen Belediye Başkan Vekili Abdurrahman Kural, Gönen MYO Müdürü Doç. Dr. Alpaslan Serel ve vatandaşlar katıldı.

Gönen Kaymakamı Bekir Dınkırcı, burada yaptığı konuşmada, tarım alanında bilimsel çalışmaların artmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi. Dınkırcı, şöyle dedi:

"İlçemizde çeltik ekimi için 15 dönüm alan belirlendi ve ekim işlemi yapıldı. Bu alanların özellikleri, bitkilerin gelişimi, verimi, kalitesi, fiziki özellikleri gibi konularında gözlemler yapıldı. Tarlalar, ziyaretçilere gezdirilerek, çeltik yanıklığı hastalığına karşı bilgiler verildi."

ÇELTİK ÜRETİCİLERİ BİLGİLENDİRİLDİ

Balıkesir Üniversitesi Gönen Meslek Yüksek Okulu’nda 3 yıldır eğitim ve öğretime devam eden Tarımsal İşletmecilik Programı “Uygulama Alanı” olarak kullanıma açılan, yaklaşık 10 dekarı bulan arazi üzerinde Trakya Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü Müdürlüğü, Gönen Ziraat Odası Başkanlığı ve Gönen İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğinde yaklaşık 0.5 dekarlık arazi parçaları üzerinde 15 ayrı örnekle deneme amaçlı çeltik ekimi yapılmış ve tarla gününde bu çeşitlerin verim ve kaliteleri ile iklim şartlarına ve hastalıklara karşı dayanıklılıkları konusunda çeltik üreticilerine bilgi verildi.

Editör: Haber Merkezi