'Gönül Elçileri' projesinin Kepsut etabının tanıtım toplantısı 125. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu'nda yapıldı. Kepsut Kaymakamı Hacı Asım Akgül'ün Aile Mahkemesi Sosyal Hizmet Uzmanı olan eşi Demet Akgül'ün proje sunumunu yaptığı toplantıya Kaymakam Hacı Asım Akgül, Belediye Başkanı İsmail Cankul ve eşi, Garnizon Komutanı Kd. Yzb. Seydi Boz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Durmuş ve eşi, İlçe Tarım Müdürü Erol Ziyadoğlu, protokol üyeleri ve eşleri, bürokratlarla eşleri katıldı.

GÖNÜLDEN ELÇİLİĞE DAVET
Kepsut Kaymakamı Akgül'ün eşi Demet Akgül, 'Gönül Elçileri' ve 'Koruyucu Aile Projesi'nin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından toplumda gönüllülük kavramının geliştirilmesi amacıyla yürütüldüğünü belirterek, "Devletin sosyal devlet anlayışı içerisinde çocukların Sevgi Evlerinde ve Yetiştirme Yurtlarında tüm ihtiyaçları karşılanıyor. Ancak onların bir aileye, anneye, babaya, ablaya, abiye veya teyzeye ihtiyaçları var. Bu nedenle bizlerin bu konuya duyarlılık göstermesi gerekiyor. Girdiğiniz toplumlarda çevrenizde bunu anlatın. Hepinizi 'Gönül Elçisi' olmaya davet ediyorum. Devletimizin himayesinde yetişen çocuklarımıza aile şefkati ve sıcaklığını sağlayacak, koruyucu aile ortamının sağlanması çocuklarımızın gelişimi açısından önemlidir" dedi.

BALIKESİR'DE 48 ÇOCUK SICAK BİR YUVAYA KAVUŞTU
Demet Akgül, ülke genelinde 2012 yılı sonu itibariyle koruyucu aile sayısının bin 483'e, Balıkesir'de 48'e ulaştığını, Kepsut’ta ise sadece bir ailenin koruyucu aile olduğunu bildirerek, Kepsut'taki bu ailenin canlı örnek olması sebebiyle Kepsutlular için büyük bir şans olduğunu, bu ailenin tecrübelerinden faydalanılması gerektiğini hatırlatarak, Koruyucu aile kime denir, kim koruyucu aile olabilir, hangi çocuklar koruyucu aileye verilir, koruyucu ailenin sorumlulukları nelerdir, koruyucu aileye sağlanan olanaklar nelerdir konularında sunum yaptı.

İKİ ÇOCUĞUNU TEK BAŞINA BÜYÜTTÜ, MİNİK EFE SADİ'Yİ KANATLARI ALTINA ALDI
Kepsut’taki tek koruyucu aile olan 47 yaşındaki Kepsutlu Fatma Eriş, erken yaşta evlendiğini ve genç yaşta 2 çocuğa sahip olmanın mutluluğunu yaşadığını ancak eşini erken kaybetmesi sebebiyle çocuklarına hem annelik hem babalık yaptığını, onları büyütüp ikisini de üniversite okuttuğunu, çocuklarının büyümesi sebebiyle toplum ve insanlık için ne yapabilirim diye düşündüğünü ve bundan 3 yıl önce 1,5 yaşındaki Efe Sadi Duran isimli çocuğun koruyucu ailesi olmaya karar verdiğini, çocuklarının ve yakınlarının Efe Sadi’ye çok çabuk alışıp sevdiğini ve aileden bir parça olduğunu, kendisinden cesaret alan yakınlarının da koruyucu aile olmak için başvuru yaptıklarını söyledi. Eriş, sözlerini şöyle tamamladı: "Sevgi Evlerinde ve Yetiştirme Yurtları'ndaki çocukların sevgiye ihtiyaçları var. Birlikte duyarlılık gösterelim. Hepinizi gönül elçisi olmaya davet ediyorum." 

Editör: Haber Merkezi