AYVALIK Altınova'da, deniz patlıcanı toplamak üzere Ege sularına açılan 'Belinay' adındaki tekne fırtına sonucu battı.

Teknedeki 5 gençten "sen git, bize yardım getir" denilen Mert Boysener sağ olarak kurtulmayı başardı. Karaya ulaşan Boysener'in ifadesiyle arama-kurtarma çalışması başlatıldı.
 
Bir gün sonra 27 yaşındaki Kerem İncedayı'nın, iki gün sonra teknenin sahibi 28 yaşındaki Volkan Çanakçı'nın cesetlerine ulaşıldı.  

HAYRİ'NİN CESEDİ İZMİR'DE BULUNDU
 
Kayıp gençlerden Mustafa Fırat Göral ile Hayri Kar'ı bulmak amacıyla için adeta seferberlik ilan edildi.
 
Havadan ve karadan sürdürülen çalışmalara gönüllü ekipler de katılımıyla sürerken İzmir Karaburun'dan acı bir haber geldi.
 
Karaburun'un Kargılı Koyu yakınlarındaki kayalıklarda bir ceset bulundu. Yapılan incelemede kıyafetinin cebinde, Hayri Kar'a ait banka kartı bulundu.
 
Ailesine teslim edilen Hayri Kar'ın naaşı Ayvalık'a getirildi ve bugün Çınarlı Camisinde kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kar'ın son yolculuğuna dualarla gönderildiği cenaze törerine, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ile yüzlerce Avyalıklı katıldı.
 
Hayri Kar'ın eşi Naime Kar yakınlarının yardımıyla ayakta dururken sinir krizleri geçirdi. İki çocuk sahibi olan talihsiz gencin 3 yaşındaki  oğlu Salih Kar'ın cenazede babasının tabutuna bakışı yürekleri dağladı.

FIRAT ARANIYOR
 
Bu arada kayıp gençlerden Mustafa Fırat Göral'ı arama çalışmaları ise profesyonel ekipler tarafından sürdürülüyor. 
Editör: Haber Merkezi