BALIKESİR'in Savaştepe İlçesi'nde, traktör, otomobil ve bir kamyonun karıştığı zincirleme kazada ağır yaralanan ve ilk müdahaleyi olay yerinden geçen Milli Futbol Hakemi İlker Meral'in yaptığı Ayşe Başak (51) kurtarılamadı. Kazada 1'i kadın 4 kişi de yaralandı.

Balıkesir'den Savaştepe yönüne giden Fehmi Başak’ın (54) kullandığı 10 L 1289 plakalı traktöre, dün saat 21.00 sıralarında, Savaştepe Meslek Yüksekokulu inşaatı yakınlarında arkadan gelen İsmail Dikme (33) yönetimindeki 45 YA 0356 plakalı otomobil çarptı. Karşıdan gelen Temel Şengel (45) yönetimindeki 01 LB 281 plakalı kamyon da duramayarak kaza yapan otomobile çarptı. Kazada otomobil sürücüsü İsmail Dikme, yanındaki Rahmiye Ayyıldız (58), traktörün çamurluğu üzerinde yolculuk yapan Şaban Alan (56) ve Mustafa Aşır (28) ile römorkta bulunan Aysel Başak (51) yaralandı.


Çarpmanın şiddetiyle asfalta fırlayan ve kazaya karışan kamyonun altında kalıp sürüklenen yaralılardan Aysel Başak'a ilk müdahaleyi tesadüfen olay yerinden geçen ve aynı zamanda eczacı olan Süper Lig'de görev yapan Türkiye Futbol Federasyonu üst klasman hakemi İlker Meral yaptı. Bu sırada gelen 112 sağlık ekipleri de Başak'a 45 dakika süreyle kalp masajı yaptı. Ancak Başak, müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Diğer 4 yarayı ise ambulanslarla Savaştepe Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kaza nedeniyle 45 dakika çift yönlü olarak kapanan Soma- Balıkesir karayolunda trafik, araçların çekilmesinin ardından normal seyrine dönerken, polis, kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi. (Savaştepe Haber)

Editör: Haber Merkezi