150 ton tuz ve 12 iş makinesiyle karla mücadele için hazır bekleyen Karesi Belediyesi, kar yağışı ve buzlanma öncesinde 20 ton tuzu okul, hastane, cami gibi vatandaşların yoğun olarak kullandığı yerlere dağıttı. 
 
Karesi Belediyesi, ağır kış şartları öncesinde ilçede gereken önlemleri alıyor. Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ilçedeki yolların kapanıp ulaşımın aksamaması, vatandaşların kötü hava şartlarından etkilenip mağdur olmamaları için çalışma programını yapan belediye, okul, hastane, sağlık ocağı, cami, huzurevi gibi yerlerin giriş ve çıkışlarında buzlanmalara karşı meydana gelebilecek kazaların önüne geçmek amacıyla harekete geçerek, tuz dağıttı. 12 iş makinesiyle karla mücadele için hazır bekleyen Karesi Belediyesi ekipleri; kar, buzlanma ve dona karşı yerinde ve zamanında müdahale edebilmek için planlamasını yaptı. Ekipler, kötü hava şartlarının Karesililerin hayatının olumsuz yönde etkilenmemesi için 24 saat aralıksız hizmet verecek.
KARLA ETKİN MÜCADELE 
Karla mücadele çalışmaları kapsamında kullanılmak üzere 150 ton tuz alan Karesi Belediyesi ayrıca 20 ton tuzu da dağıtmak için çuvallar halinde aldı. İlçedeki okullar, sağlık ocakları, hastaneler, camiler, muhtarlıklar, huzurevi gibi yerlere 20 ton tuz dağıtan Karesi Belediyesi, 12 iş makinesini de karla mücadele için hazır bekletiyor. Karesi Belediyesi, karla mücadeleyi, vatandaşı ve kamuda çalışan personeli de dahil ederek etkin bir şekilde yapmayı hedefliyor. Torbalanmış tuzları teslim alan yetkililer ise kar yağışı ve buzlanma sonucu zaman zaman istenmeyen sakatlıkların yaşandığını belirterek, Başkan Yılmaz'a tuz yardımı için teşekkür etti.
Editör: Haber Merkezi