Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Ak Parti Balıkesir Milletvekilleri Mahmut Poyrazlı ve Kasım Bostan, Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirilen temel atma töreninde konuşan Abdurrahim Boynukalın, Balıkesir'deki organizasyonun kendilerini motive ettiğini söyleyerek, 'Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ile Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın vizyonları birleşince ortaya daha güzel ve büyük projelerin çıkacağına inanıyorum" dedi.   

"SOSYAL HAYATI DÜZENLEYECEK"
Temel atma töreninin açılış konuşmasını yapan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Ben çok şanslıyım ki böylesine bir dünya lideri ile aynı çatı altında siyaset yapıyorum, Büyükşehir Belediye Başkanım Sayın Ahmet Edip Uğur ve milletvekillerim sonsuz destek veriyor. Bugün temelini attığımız bu spor kompleksi millet ve devlet işbirliği içerisinde sonuca ulaşmış bir yatırım. 1. Sakarya ve Kuvayi Milliye mahallelerimizin kesiştiği noktaya yapacağımız spor kompleksi; gençlerimizin sosyal hayatını düzenleyecek ve mahalle sakinleri için bir yaşam alanı olacak. Spor Kompleksi için bize ateşleyici bir hibe veren Spor Toto Teşkilat Başkanlığımıza, elimizden tutan milletvekillerimiz Mahmut Poyrazlı ve Kasım Bostan'a, Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Edip Uğur'a ve bölgenin tespiti için sık sık istişarelerde bulunduğumuz değerli muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Bizde imkanları seferber edip gençlerimizin sosyal hayatını düzenleyecek, restoranı, halı sahası, futbol sahası, tenis kortu olan bir tesisi hayata geçirme şansımız oldu" dedi.

"BAKANLIK İMKANLARI VE YEREL İMKANLAR BİRLEŞİYOR"

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Toto Teşkilatı'nın tüm kadrolarıyla Balıkesir'e pozitif ayrımcılık yaptığını belirten Ak Parti Milletvekili Kasım Bostan, "Bakanlık imkanları ile yerel imkanları birleştirip hizmet için gece gündüz çalışıyoruz. Aklı ve vicdanı hür gençler yetiştirmeyi önemsiyoruz. Bu nedenle gençlerimize imkanlar sunmaya devam ediyor, hiçbir yatırımdan kaçınmıyoruz" dedi.

"SPOR POTANSİYELİMİZ YÜKSEK"

Son dönemde hem Gençlik ve Spor Bakanlığı hem de Spor Toto Teşkilatı ile güzel bir ilişki içerisinde olduklarını ifade eden Ak Parti Milletvekili Mahmut Poyrazlı, merkezi hükümetin Balıkesir'e her zaman destek olduğunu belirtti. Balıkesir'i spor alanında bir adım daha ileriye taşımak için çalıştıklarını kaydeden Poyrazlı, "İlimizde spor potansiyeli çok yüksek. Bunu değerlendirmemiz, yeni tesisler yaparak gençlerimizi spora teşvik etmemiz gerekiyor" açıklamasında bulundu.

"GENÇLİK İÇİN GÜZEL BİR PROJE" 
Milletvekilleri, merkezi hükümet ve yerel yönetimlerin el ele verdiğinde güzel hizmetlerin hayata geçtiğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Gençlik için, Sakarya ve Kuvayi Milliye Mahallesi sakinleri için güzel bir projenin temelini atıyoruz. Balıkesir gelişiyor, büyüyor. Yerel yönetimler olarak Balıkesir'i marka yapmak için gayret ediyoruz. Görüyoruz ki Karesi Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz'ı belediye başkanı olarak seçmekle doğru bir karar vermişiz. Kendi Karesi için güzel hizmetlerin altına imzasını atıyor" şeklinde konuştu ve projede emeği geçenlere teşekkür etti.


"BALIKESİR BİZİ MOTİVE ETTİ"

Bakanlık ve Spor Toto Teşkilatı olarak Balıkesir'deki organizasyonun kendilerini motive ettiğini söyleyen Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın, "Buradaki törenden sonra Balıkesir'deki yatırımlar için gaza basacağız. Burada bambaşka bir vizyon var. Ahmet Edip Uğur'un vizyonunun her zaman farklı olduğunu biliyoruz. Başkanımız Ahmet Edip Uğur ve Karesi Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz'ın vizyonları birleşince ortaya daha güzel ve büyük projelerin çıkacağına inanıyorum. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından törene katılan protokol üyeleri temel atma merasimini gerçekleştirdi. Temelin atılması için düğmeye basılması ile birlikte şantiye alanına ilk beton dökülmüş oldu.

Editör: Haber Merkezi