Ortak aklın ve uzlaşmanın esas olduğu demokratik yapı ile kalıcı işlere imza atan Karesi Kent Konseyi'nin 3. Olağan Genel Kurulu, "15 Temmuz Milli İrade" gündemi ve "15 Temmuz Milli İrade Destanı" sergisi ile Karesi AVM'de gerçekleştirdi. Genel Kurula Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Ak Parti Karesi İlçe Başkanı Yücel Yılmaz, CHP temsilcileri, kent konseyi üyeleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlayan genel kurulda Kent Konseyi Çalışma Grupları'nın yaptığı çalışmalar ve 15 Temmuz Darbe girişiminde yaşanan kahramanlıklarını konu alan tanıtım videoları konuklara izletildi. Protokol, üyeler ve konuklar '15 Temmuz Milli İrade Destanı' sergisinde yer alan ulusal ve yerel fotoğraflardan oluşan sergiyi gezdi.
Çünkü biz milletiz!
 

"ÖRNEK PROJELER YAPTIK "
Karesi Kent Konseyi Başkanı Mürsel Sabancı, konseyin kısa zamanda gönüllü üyelerin gönüllü duruşları ve Karesi Belediyesi'nin genç, dinamik Başkanı Yücel Yılmaz'ın desteği ile güzel akılda kalan Türkiye'ye örnek bir çok projeye imza attıklarını söyledi. Sabancı,"15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi gündemi ile olağan genel kurulu yapacağız. Bu kurulda birlik ve beraberliği pekiştirmek için, Milliyetçi Hareket Partisi Karesi İlçe Başkanı Mahir İnce, Cumhuriyet Halk Partisi Karesi İlçe Başkanı Onur Ayan, Adalet ve Kalkınma Partisi  Karesi İlçe Başkanı Kemal Aydemir'i ziyaret ettik. İlçe başkanlarımızın genel kurulu onurlandırmalarını ve bu gündemle ile ilgili duygularını bizlerle paylaşmalarını istedik" dedi.

 

MÜCADELE ETMEK ZORUNDAYIZ 

15 Temmuz öncesinin unutulmaması gerektiğini ifade ederek sözlerine başlayan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "40 yıldır devlet içine öbeklenen ve darbe hazırlığı yapan hainlere karşı tek dayanak noktamız olan birlik ve beraberliğimize, Milli İrade'ye sahip çıkalım. Bunlar eksik olduğunda bu ülkenin topraklarında, bu ülkenin tarihinde ve kültüründe gözü olan şer odakları hep olacaktır. Dışarıdan değil kendi içimizden satın alınmış birileri, bir gün Lawrence bir gün FETÖ olarak illa içimize girerek bizlerin metabolizmasını bozan eylemlerde bulunuyor ve bizlerin en hassas noktalarımızdan vuruyor. Geçmişimize dönün bir bakın göreceksiniz ki bu topraklarda yaşıyorsanız her zaman mücadele etmek zorundasınız" dedi.


 

TEK BİR VATANIMIZ VAR 

Demokrasinin yerelden başladığına dikkat çeken Yılmaz, "Adamlar bizim aşureyi almışlar 'melting pot' demişler. Kendi içlerinde İngilizce'yi kullanıyorlar, Osmanlıların eyalet sistemini almışlar kullanıyorlar ama sizlere farklı şeyler enjekte etmeye çalışıyorlar. Tek bir vatanımız var. Demokrasi başta olmak üzere her şey yerelden başlar. İmparatorluklar dahi bir köyde, obada kurulmuş sonra etrafına hükmetmeye başlamış. Daha sonra yerel yönetimler hükümet olmuş, imparatorluk olmuş. Yerelimiz ne kadar güçlü olursa devletimiz o kadar güçlü olur diyoruz. Biz her şeyi konuşacağız, tartışacağız" dedi.

 

HER ŞEYİ KONUŞARAK ÇÖZECEĞİZ 

Kent konseylerinin her türlü mozaiği içinde barındıran bir oluşum olduğuna dikkat çeken Yılmaz, "Tıpkı aşure gibi içerisinde her şey var ama kendine has bir tadı var. Her şeyi konuşarak demokratik yollarla karar vereceğiz. Katılımcı belediyecilik sözünü beyannamemizde verdik. Söylenmedik söz kalmayacak, herkes fikrini dile getirecek, mantıksal açıklamasını yapacak ve neticeye birlikte ulaşacağız. 15 Temmuz gecesi Türkiye'nin mozaiği alanlardaydı. Meyhaneden çıkan da tankın önüne atladı, camiden çıkan da tankın önüne atladı. Ortak payda vatandı. Bizim bizden başka dostumuz olmayacak. O nedenle Milli İrade'ye sahip çıkmamız gerekiyor" açıklamasında bulundu.

 

BALIKESİR İÇİN ALTIN BİR DÖNEM 

Karesi'yi kendi kültürünü ve özünü koruyarak dünya ile entegre etmeye çalıştıklarını ifade eden Yılmaz, Balıkesir için altın bir dönemin başladığını söyledi. Şehirleşme, sosyal hayat gibi bir çok konuda tüm Türkiye'nin tecrübelerinden faydalandıklarını belirten Yılmaz, "Bu noktada kent konseylerini, sivil toplum kuruluşlarını ve katılımcı belediyeciliği önemsiyoruz. Ancak toplumun konuya ilgisi hala zayıf. Buradan sesleniyorum; gelin sizler de gönüllü olun, birlikte bu kenti güzel bir geleceğe taşıyalım. Bizlere çok iş düşüyor. İsterdim ki tüm siyasi partilerden birer temsilci burada konuya bakışını dile getirsin. Ama farklı nedenlerden dolayı arkadaşlarımız katılamamış" dedi. Başkan Yılmaz, programda emeği geçen ve katılanlara da teşekkür etti.

SİYASİLER DUYGULARINI AKTARDI 
Yüce Türk milletinin ve hemşehrilerimizin 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimine karşı emsalsiz bir direniş gösterdiğini vurgulayan Başkan Sabancı, Karesi Kent Konseyi Yürütme Kurulu ve genel kurulu adına şükranlarını sunduklarını ve bu uğurda şehit düşen vatandaşlarımızı da rahmetle andıklarını belirtti. 15 Temmuz hakkında duygularını belirtmeleri için CHP, MHP ve AK Parti İlçe Başkanlarının isimlerini anons etti. Davet edilen siyasi parti temsilcilerinden kurulan katılan AK Parti Karesi İlçe Başkanı kürsüye çıkarak söz aldı. 

AYDEMİR:"MİLLİ İRADEYE SAHİP ÇIKACAĞIZ "
15 Temmuz gecesi alçak ve çirkin bir kalkışmayla saldırıya uğradıklarını hatırlatan Ak Parti Karesi İlçe Başkanı Kemal Aydemir, "Öncelikle bu darbe girişimine kalkışan bu vatan hainlerini ve destekleyenleri lanetliyorum. Darbe teşebbüsüne karşı her vatandaşımız canını ortaya koyarak cesur bir duruş sergileyerek birlik beraberlik ve kardeşliğin en güzel örneğini verdi. Bu milletin ferdi olmaktan gurur duyduğumu ve her zaman milli iradeye sahip çıkacağımızı ifade etmek istiyorum. Darbe girişimine direnirken şehit düşen vatandaşlarımıza güvenlik güçlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, şehirlerimizin kederli aileleri başta olmak üzere baş sağlığı ve sabır yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Karesi Kent Konseyi Genel Kurulu'nun Milli İrade ve demokrasi gündemiyle bir araya gelmesi ile oluşan bu güzel birlik ve beraberliğe katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

 

DEMİR: "TÜRK BASINIYLA GURU DUYDUM"
"Karesi İlçesi'nde yaşayan birey olarak Karesi Belediyesi'ne örnek bir belediyecilik anlayışı nedeniyle teşekkür etmek istiyorum" diyerek sözlerine başlayan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir, "Darbe teşebbüsünün engellenmesinde gazetecilerin nasıl bir önemli rol oynadığını sergide yayınlanan fotoğraflardan da anlayabiliyoruz. 15 Temmuz akşamı darbe girişimini duyduğumda sokağa çıktım. Valilik önüne giderken her akşam dolu olan Zağnos Paşa Camii yanındaki Karesi Bedesten alanındaki kahvelerde kime yoktu, herkes alanlara gidiyordu. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan CNN televizyon kanalına çıkarak canlı telefon bağlantısı yapınca o zaman ülkemle ve Türk basınıyla da bir kez daha gurur duydum. Milletimiz 15 Temmuz'da Allah'tan başka kimseye boyun eğmeyeceğini tankların önüne yatarak kurşunlara göğüs gererek gösterdi. İstiklal savaşından sonra bu olay yeni bir tarih oldu. Balıkesir Milli İrade Meydanı ve Yeni Kapıda yaşanan ruhu siyasilerin devam ettirmesini diliyorum. Bir olalım diri olalım 15 Temmuz'ları bir daha yaşamayalım" dedi.  

Editör: Haber Merkezi