KEPSUT Belediyesi’nin en büyük hizmetlerinden biri olan yeni Kapalı Pazar yeri önceki günden itibaren kullanılmaya başlardı. Yapımına Nisan ayında başlanan ve 120 günde tamamlanan yeni pazar yeri, özellikleriyle Türkiye’de bir ilk olarak gösteriliyor.

Uzunluğu 108 metre, eni 57 metre, yüksekliği 7 metre olan ve uzay çatı sistemiyle yapılan pazar yeri 5 bin 932 metrekare kapalı alana sahip. İki direk arası 35 metre olması nedeniyle, Türkiye genelinde böyle özelliklere sahip bir başka kapalı pazar yeri bulunmuyor.

Pazartesi günü yapılan kura çekimiyle, pazar yerinde tezgah açan pazarcı esnafının da yerleri belirlendi. 4x3 ölçülerinde 12 metrekare olmak üzere toplam 225 peron bulanan pazaryerinde 154 peron sahiplerini buldu. Son olarak Salı günü düzenlenen kura çekiminde üretici pazarı olarak ayrılan 2.5x1.5 ölçülerinde hazırlanan 3 metre 75 santimlik 22 adet peronunda sahipleri belli oldu.

Pazar yeri dualar eşliğinde açıldı. Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, yeni pazar yerinin dolaştı. Oluşan sorunları yerinde dinleyerek, çözüm üretti.

Başkan Cankul, yeni pazar yerinin Kepsut halkına ve pazarcı esnafına hayırlı olması temennisinde bulunurken, Kepsut'un gelişmesi ve güzelleşmesi için yaptıkları çalışmaların bundan sonra artarak devam edeceğini söyledi. Muzaffer KARAKOYUN

Editör: Haber Merkezi