Ayvalık'a gelen Yunan turistlerin, Çarşamba ve Cumartesi günleri alışveriş için, Altınoluk'a getirilecekleri bildirildi.

Altınoluk Belediye Başkanı Hasan Özpolat, özel bir şirket sahibi Hüseyin Engin ile yaptıkları işbirliğiyle Yunanistan'ın Midilli Adası'ndan Ayvalık'a gelen 80 Yunanlıyı, hafta içinde, belediye araçlarıyla Altınoluk'a getirdiklerini belirtti.

Yunanlı misafirlerin Altınoluk'ta pazara götürüldüğünü ifade eden Özpolat, yıl boyunca devam edecek çalışmayla Ayvalık'a gelen Yunan turistlerin Çarşamba ve Cumartesi günleri alışveriş için beldelerinde olacağını anlattı.

Bu çalışmanın esnafa büyük destek sağlayacağını dile getiren Özpolat, şunları kaydetti

"Esnafımızın hep yanında olacağız. Pazar yerimizi yabancı misafirlerimizle birlikte gezdik. Buradaki fiyatları görünce şaşırdılar. Memnuniyetlerini defalarca tekrarladılar. İlk ziyaretlerinde, festival etkinlikleri içinde düzenlenen 'Kazdağları'nda Hayat, Altından Değerlidir' paneline de katıldılar ve Kazdağları'nın ne kadar önemli olduğunu yabancı misafirlerimiz de kabul ettiler."

Engin ise Yunanlı turistlerin alışverişine dayalı uygulamada kendilerine yardımcı olan Archipelagos TV programcısı Markellos Petropoulos ile Türk dostları Giasemi Ververi ve Dukas Matzouranis'a teşekkür etti.

Körfez belediyelerinin pastanın diliminden faydalanacaklarını belirten Engin, Cunda Lines olarak bu konuda üzerlerine düşeni yapacaklarını söyledi.

Editör: Haber Merkezi