Burhaniye ilçesine Güneş Enerji Santrali kurulmasıyla ilgili maddenin görüşülmesi sırasında Belediye Meclisi'nde gergin anlar yaşandı. Belediye Meclisi'nde çoğunluk üyeye sahip olan CHP'nin Burhaniye'ye yapılacak olan yatırımların önünü tıkadığını savunan AK Partili Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, "Bunları hiç dillendirmeyecektim ama ben bir Güneş Enerjisi Projesi yaptım, bu projeyi kabul etmeyen arkadaşlarıma hakkımı helal etmiyorum" dedi.



Başkan Uysal'ın bu çıkışı üzerine ise CHP'li Meclis Üyesi Ayşe Nazmiye Binnur Dikmen meclisin laik bir yapıda olduğunu hatırlatarak, dini konuların karıştırılmamasını istedi. Başkan Uysal, "Bu dini görüş mü? Biz laik değil miyiz? Dini görüşte olsa ben hakkımı helal etmiyorum. Ben bu 2 Megawatt (MW) bağlantı görüşünü almak için çok emek verdim. Bu proje 1 milyon lira yapıyor, siz bu projeyi çöp yaptınız" dedi.

Konuşmalar sonrasında AK Partili belediye meclis üyeleri konunun tekrar komisyona alınıp değerlendirilmesini istedi. CHP ve MHP'li belediye meclis üyelerinin ret oyuyla 1 milyon lira harcanan proje hakkındaki görüşmeler iptal edilerek, dosya bekletilmeye alındı.

BELEDİYE'DEN MUHALEFETE ELEŞTİRİ

Burhaniye Belediyesi tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, "Burhaniye'ye yapılması planlanan GES Burhaniye Belediyesi muhalefet parti meclis üyelerinin siyasi kaygıları nedeniyle bir türlü onay görmüyor. İlk olarak 2015 yılında projelendirilen, Burhaniye Belediyesi ve Burhaniye'ye büyük getirisi olacak GES projesini, mecliste çoğunluğu bulunmayan AK Parti Belediye meclis üyelerinin oylarına karşı CHP ve MHP'li muhalefet parti meclis üyelerinin siyasi kaygıları nedeniyle onaylatılamıyor" ifadelerine yer verildi.
Editör: Haber Merkezi