Termal turizm ile büyüyen Balıkesir’in Sındırgı ilçesi katıldığı turizm fuarlarının gözdesi olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerdeki İzmir Fuarında yağcıbedir halıları, folklor ekibi ve yöresel kıyafetleri ile dikkatleri üzerine toplayan Sındırgı, EMİTT Fuarında da ilçenin temsili haline gelen leylek ile dikkatleri üzerine toplamayı başardı.
Doğal yaşama saygısı ile bilinen Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş eski belediye binası üzerinde gündem olan leylek yuvasının yok olmaması adına binanın yıkımını iki ay erteleterek orijinal leylek yuvasını geçici bir direk üzerine taşımıştı. Türkiye’de bir ilk olarak leylek yuvasının da yer aldığı yeni belediye binası inşaa edilerek bu yuva projedeki yerine konmuş ve yeni belediye hizmet binasına ilk yerleşen ev sahipleri ilçenin temsili haline gelen leylekler olmuştu.
 
Turizm alanında önemli bi ilerleme kaydeden Sındırgı ilçesinin turizm logosu da leyleklerden esinelerek oluşturuldu. Bu yıl 21.si düzenlenen ve Sındırgı Belediyesinin ilçenin tanıtımı açısından büyük önem verdiği EMİTT fuarına ise yağcıbedir halısı ve yöresel ürünlerin yanı sıra leyleklerin ön planda olduğu bir hazırlık yapıldı.,
 Kültür ve Turizm Bakanını Nabi Avcı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ ın katılımı ile açılışı gerçekleştirilen 21. EMİTT turizm fuarınada leylekleri ile Sındırgı Belediyesi damga vurdu. Sındırgı’nın leylek maskotlarını karşısında gören protokol üyeleri şaşkınlığını gizleyemezken hatıra fotoğrafı çekilemyi ihmal etmediler. Leylekler ve Sındırgı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Salih Durak tarafından bakan Avcı’ya Sındırgı’lı bayanlar tarafından üretilen el emeği Sındırgı yörük kızlarının maketi de hediye edildi.  
 

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, "Güney Marmara Kalkınma Ajansı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü katkılarıyla Balıkesir imizdeki turizm değerlerini tanıtmak için buradayız. Katıldığımız fuarlarda standımızı renklendiren ve tanıtıma katkı sağlayan Sındırgı Belediyemize ayrıca teşekkür ediyorum. Sındırgı termali ile Yağcıbedir halıları, tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri turizmin termal alanında parlayacak bir yıldızı. Herkesi Balıkesir’imizin termalini, denizini ve turizm değerlerini görmeye bekliyoruz. " dedi.
 
Balıkesir Valiliği ve GMKA işbirliği ile hazırlanan stantta Sındırgı ilçesinin 3000 yıllık değeri Yağcıbedir halıları, kolonyaları, yöresel lezzetlerie kadar İstanbul TÜYAP fuar alanında ziyaretçilerini ağırlayacak.  Sındırgı ilçesine özgü 3000 yıllık yağcıbedir halıları, doğal, tarihi ve kültürel değerler, yöresel ürünler ve tarihi kolonya GMKA ve Balıkesir Valiliği işbirliği ile hazırlanan Balıkesir standında Sındırgı Belediyesi tarafından tanıtılacak.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş bu tür fuarların ilçenin tanıtımı ve daha fazla yatırımcıya ulaşabilmek için önemli olduğunu vurgulayarak İlçenin çok kısa zamanda herkes tarafından bilinen Termal Turizmin parlayan yıldızı olacağını belirtti.

Editör: Haber Merkezi