KEPSUT Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencileri depremzedeler için yardım toplamaya başladı. 3-B sınıfı öğrencileri tarafından başlatılan yardım kampanyası daha sonra okul geneline ve ilçeye yayıldı. Kampanya daha yeni başlamasına rağmen 3-a öğretmeni Kaan Taşdemir öğrencileriyle birlikte Kepsut'taki esnafı gezerek bir çok yardım malzemesi topladı.
Halkın da desteği için Kepsut Belediyesi aracılığıyla duyuru yapıldı. İlçedeki yetişkinlerden ya da liseli öğrencilerden böyle bir girişim beklenecekken ilkokul öğrencilerinin bu kampanyayı başlatmaları dikkat çekti.
“BİZ DE YARDIM ETMEK İSTİYORUZ"
Van’daki kardeşlerine yardım etmek için ellerinden geleni esirgemeyen öğrencilerin depremzedelere faydalı olabildikleri için mutlu olduklarını söyleyen öğretmen Taşdemir sözlerine şöyle devam etti:
“Çocuklar sınıfa günlük alınan gazetelerdeki haberlerden ve televizyonda izledikleri görüntülerden çok etkilendiler. Deprem bölgesine yardım gönderildiği haberlerini de duyunca ‘Biz de yardım etmek istiyoruz’ dediler. Kampanya başlayınca evlerinde ne varsa getirdiler. Kampanyaya destek olan öğrenci velilerimize, esnafımıza yaptıkları yardımlar için teşekkür ediyoruz ve Kepsut’tan gelecek yardımları bekliyoruz.”
Kampanyanın hafta sonuna kadar süreceği, talep olursa devam ettirilebileceği öğrenildi. Muzaffer KARAKOYUN
Editör: Haber Merkezi