KARESİ Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi Muhtarlar Derneği’nde, Ramazan ayının kültür ve değerlerini yaşatacak davulculara tanıtıcı kimlik kartlarını dağıttı.

Karesi Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Aygül, İslam aleminin kutsal aylarda bulunduğunu hatırlatıp, “Rabbim rahmet ayı olan Ramazan’a bizleri eriştirdi. İnşallah layıkıyla idrak etmeyi de bizlere nasip eder. Karesi Belediyesi’yle birlikte yaptığımız çalışmada, Başkan Yücel Yılmaz Ramazan’da davul çalma organizasyonunu bizlere vermiştir. Görevimizi  layıkıyla yerine getirip Başkanımızla birlikte Ramazan davulcusu arkadaşlarımıza karışıklıkları önlemek için davulcu kimlik  kartlarını dağıtacağız” dedi.


Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ise Ramazan ayının tüm İslam alemine hayırlar getirmesini dileyerek, “Karesi Belediyesi olarak gelenek ve görenekler konusunda hassas davranıyoruz.

Biz kültüre önem veren bir belediyecilik anlayışına sahibiz. Yerel yöneticiler olarak Ramazan davulu geleneğimizin devamı için her şeyi planladık. Karesi Muhtarlar Derneği, Ramazan aylı süresince davul çalacaklarla, güzel bir anlaşma çerçevesinde resmi müsaadelerini de vererek uyum içerisinde çalışacağız.

Ramazan ayı içerisinde üniversite sınavları var, farklı öğrencilerimizin hassasiyetleri var, o günleri de dikkate alarak hem geleneklerimizi yaşatıp hem de modern hayatın kurallarına da uyarak öğrencilerimizin çalışmalarını olumsuz etkileyecek bir şeye mazeret vermeyeceğiz.
muhtarlarımızın her şeyi planlı ve düzenli bir şekilde yaparak Ramazan ayında davul geleneğimizin devamı için takipçisi olacaklarından eminim. Tüm davulcu arkadaşlara sağlık ve sıhhat diliyorum. Çünkü gerçekten güzel ve tarihi bir görevin devamlılığını sağlıyorlar. Allah onlardan razı olsun, şehrimizde huzurlu, mutlu bir Ramazan ayı geçirmek dileğiyle hayırlı olsun” dedi.

Editör: Haber Merkezi