Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir ile Prof. Dr. Şakir Sakarya ve Sındırgı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Halil İbrahim Özmen, Belediye Başkanı Ekrem Yavaş'ı makamında ziyaret etti. 
Sındırgı'lı olan Rektör Özdemir Belediye Başkanı Yavaş'a Kırgızistan'dan getirdiği Kalpak ve Taş tesbih hediye etti.
Başkanı Yavaş, Rektör Özdemir'den Meslek Yüksek Okuluna yeni açılması planlanan bölümlerin açılmasını ve öğrenciler için spor kompleksi talebinde bulundu. 
Sıcak suyun ilçeye gelmesiyle organize seracılık bölgesi için çalışma başlattıklarını ifade eden Başkan Yavaş; “Seracılık konusunda da alt yapısını yapıp yatırımcıyı işte kardeşim budur deyip bir de organize sera bölgesi ilan ettirip aynı turizmde olduğu gibi teşviklerden yararlanmak.
Organize sera bölgesi dediğimiz alanda 30 dönüm ve üstü sera yaparsa araziyi bedavaya alma gibi, sigorta paylarını devlet ödemesi gibi, kdv’den muafiyet gibi bunlardan yararlanmış olacak. 3 Bölüm bizim için çok önemli. Ve bunların istihdamı konusunda sıkıntı yok. İki bölümle alakalı öğretim görevlisi istemiyor. Lezzet Kokan Mutfaklar diye bir proje yaptılar.
İçine tesisatı koyup endüstriyel mutfağı yaptılar. İki bölüm üniversiteye bir yük değil. Zor bir bölüm. Balıkesir’de yapılacak hiç kirlenmeden eğer devlet bir sistemde öncü olur planlamada önde giderse çarpık olarak ve rantabıl olmayan işletmelerin yapılmasının önüne geçmiş olur. Biz bunu yaparda istihdam oluşturursak ciddi manada buradan balıkesire pazarlama yapılır. Buralarda da organik tarım ve seracılık yapılır” dedi.

Belediye Başkanı Yavaş’ın taleplerini olumlu karşılan Rektör Prof. Dr. Kerim Özdemir ve beraberindeki heyet daha sonra MYO Ek Binasında incelemelerde bulundu. MYO ek binanın hizmete girmesiyle Aşçılık, Sağlık Kurumları Yöneticiliği ve Organik Tarım ve Seracılık Bölümlerinin açılabileceği kaydedildi. MYO ek bina inşaatında imcelemelerde bulunduktan sonra Belediye Başkanı Yavaş, Eman Termal Otel'de akşam yemeği ikram edildi. Yemeğe İlçe Kaymakamı Ercan Ateş başta olmak üzere Öğretim Üyeleri Katıldı.


Sındırgı'lı olan Rektör Özdemir Belediye Başkanı Yavaş'a Kırgızistan'dan getirdiği Kalpak ve Taş tesbih hediye etti. 
Editör: Haber Merkezi