HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde PKK'lı teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Hakkari Dağ Komando Tugayı’nda görevli, 27 yaşındaki İstihkam Uzman Çavuş Erbil Arslan'ın cenazesi, Balıkesir'in Susurluk ilçesi Göbel Mahallesi'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehit  Uzm. Çvş. Erbil Arslan'ın naaşı kılınan cenaze namazının ardından dualar ve tekbirler eşliğinde Göbel Mahallesi Mezarlığı'na defnedildi.


Çukurca'da dün şehit düşen Hakkari Dağ Komando Tugayı'nda görevli İstihkam Uzman Çavuş Erbil Arslan’ın  Göbel Mahallesi'ndeki cenaze törenine Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ve milletvekillerinin yanı sıra yaklaşık 4 bin Balıkesirli katıldı. Şehit Erbil Arslan'ın cenazesi, Göbel Mahallesi'ndeki evinin önünde götürülerek ‘helallik’ alınması ardından Çarşı Camii'ne getirildi.

Babalar Günü'nde toprağa verilen evli ve biri 4 yaşında diğeri ise 9 aylık Ecrin ve Esin isimli iki kız çocuk babası olan Arslan'ın cenaze töreninde Annesi Emine Arslan, babası İsmail Arslan, kardeşi Ercan Arslan ve eşi Burcu Arslan'ın ayakta durmakta güçlük çektiği ve gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü. Şehidin çocukları ise cenaze törenine getirilmedi.

ŞEHİT OĞLUNA FOTOĞRAFINI ÖPEREK VEDA ETTİ

TÜRK BAYRAĞI ŞEHİDİN BABASINA VERİLDİ
Vali Yazıcı, defin işlemlerinin ardından Şehit babasına Türk bayrağı ve oğlunun fotoğrafını verdi.Vali Yazıcı, bayrağı şehidin hatırası olarak hediye ettiklerini dile getirerek, öpüp başının üstüne koyduğu bayrağı şehidin babasına verdi. Şehit babası da bayrağı öpüp, başının üstüne koyarak teslim aldı.

Çarşı Camii’nde, anne Emine Arslan, şehit oğlu  Erbil Arslan'ın tabutunun başına gelerek önce öptü, ardından fotoğrafını eline alıp cenazeye katılanlara gösterdi. Daha sonra fotoğrafı öpen anne Arslan, askeri personel tarafından sandalyeye oturtuldu. 4 yıldır Hakkari'de görevini yapan şehit Uzman Çavuş Erbil Arslan'ın cenazesinde gözyaşları sel oldu. 2 bin 100 nüfusu bulunan Göbel Mahallesi'ndeki cenaze törenine 4 bin Balıkesirli katıldı. Cenaze namazının kılınmasının ardından, Arslan'ın cenazesi Göbel Köy Mezarlığı'na defnedildi.  
Editör: Haber Merkezi