15 Temmuz Demokrasi Parkı'na, darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle Kara Kuvvetleri Komutanlığından hibe edilen tank yerleştirildi
15 Temmuz hain darbe girişiminin, gelecek nesillere daha iyi anlatılabilmesi ve unutulmaması için; vatandaşların önlerine yatarak durduğu ve darbe gecesinin simgesi haline gelen tank 15 Temmuz anısına anıt haline getirildi.


 Daha önce yapımı tamamlanan 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı adı verilen sosyal yaşam alanı 15 Temmuz darbe gecesinin ve demokrasi nöbetlerinin izlerini taşıyor.

Çocuk oyun gruplarının yer aldığı kısma yapılan çiçek ağacı ile 252 şehit anısına saksılara çiçekler dikilmiş, 2000’e yakın gazi anısına da farklı tür peyzaj çalışmaları yer alıyor. Ayrıca 15 Temmuz gecesini ve demokrasi nöbetlerini anlatan fotoğraflar da parkın duvarlarını süslüyor.


Parkın anıt kısmında ise Kuva-yi Milliye kahramanlarında İbrahim Ethem Akıncı ve Makbule Efe’nin yanında ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yer aldığı anıt heykel, darbe gecesinin simgesi haline gelen Tank ve altında ezilen araba yer alıyor. 
Türkiye’de bir ilki teşkil eden ve gerçek tank ve araçların kullanıldığı anıt 15 Temmuz'un 2. yılında açıldı. 

Anıtta 15 Temmuz’u simgeleyen 15 adet bayrak direği ve Türk bayra, 22 metrelik direk üzerinde de dev Türk bayrağı bulunuyor. Anıt yanında bulunan 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı ise adeta resim sergisi havasına büründü. Parkın duvarlarında 15 Temmuz ve Demokrasi nöbetlerini anımsatan fotoğraflar yer alırken, şehit sayısı kadar saksının yer aldığı çiçek koridoru yer alıyor. 


Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Belediye Başkanı Yardımcısı Halil Aldemir ve Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar ile birlikte hain darbe girişimin simgesi haline gelen tank 15 Temmuz Demokrasi Parkı’nda yerini aldı.
Farklı uygulamalara imza atan ve 15 Temmuz’u unutturmamak adına projeler üreten Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş duygularını şöyle dile getirdi: 


“Aklımıza bir fikir geldi. İlginç bir fikir olduğunu düşündüğümüz. Bir tankı ve altına aldığı bir arabayı abidevi bir şekilde bir heykel anlayışında yerleştirmek istedik. Ve 15 Temmuz Parkı’na böyle bir tankı Kara Kuvvetleri Komutanlığı’mızdan talep ettik. Kara Kuvvetleri Komutanlığı’mız ile 6 aydır yapılan yazışmalar netice buldu. Konya’da bu tankı bulduk ve kademe birimimiz, belediye personelimiz tarafından Sındırgı’ya getirildi ve 15 Temmuz Parkı’na yerleştiriyoruz. Tank için de her hangi bir ücret ödemedik. Yine fitne tayfası farklı yönlerde çalışıyor. Vatandaşların akıllarını karıştırmak bizleri birbirimize düşürmek için çalışıyorlar. Bizler bunlara kula asmıyoruz. 15 Temmuzları bir daha yaşamamak adına birliğimize, kardeşliğimize leke sürdürmeyeceğiz. Hiçbir zamanda 15 Temmuz’u milletimizin yazdığı demokrasi zaferini unutturmayacağız. 


Genç nesiller o anı yıllar geçtikten sonra bile unutmaması ve bir daha böyle kandırılmamak adına böyle bir olayı sergiliyoruz. 15 Temmuz’da bir daha 15 Temmuzlar yaşanmasın şuurumuza bilincimize yerleştirmeye çalışıyoruz.
 15 Temmuz hain darbe girişimini ve milletimizin sokaklara çıkıp tankların önüne yatarak kazandıkları demokrasi zaferini unutturmamak adına oluşturduğumuz 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitleri Parkı ve Anıtı Sındırgımıza hayırlı olsun. “ 
Vatandaşlar ise tankı gördüklerinde şaşkınlığını gizleyemedi. 

ŞEHİT BABASI: BİZDE HAZIRIZ HEŞİT OLMAYA

Ankara Gölbaşı’ndaki polis özel harekat merkezine düzenlenen hain darbe saldırısında Şehit olan Turgut Solak’ın babası Hayati Solak “ Böyle güzel bir anıt yaptığı için Ekrem Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Benim bir oğlumu Şehit ettiler Turgut’umu dört tane beş tane torunum var Şehit olmak için ben de dahil. Vatan hainlerine seslenmek istiyorum. Türkiye Cumhuriyeti polisine bomba atan, masum sivillere mermi yağdıran, Türkiye Cumhuriyeti meclisine bomba atan vatan hainleri analarına sorsun biz Müslüman kanı taşıyor muyuz diye, çünkü Müslüman olan bu hainliği yapamaz. Bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan devletimizden ve siz değerli dostlarımızdan Allah razı olsun. Bu vatan için her daim ölmeye hazırız, Rabbim o acıları bir daha yaşatmasın.“ sözleri ile düşüncelerini dile getirdi. 

İlçe Kaymakamı Samet Öztürk ise “ 15 Temmuz kara bir gece. Sizler Sındırgı’da milletimiz Türkiye’nin her bir karışında darbecilere karşı mücadele etti. Bu karanlık gece aynı zamanda milletimizin dik duruşu ve kendilerini tanklara, silahlara siper etmesi ile demokrasi zaferi oldu. Şehitlerimize rahmet diliyor, gazilerimize saygılar sunuyorum. Allah bir daha o günleri yaşatmasın. “ dedi.

Konuşmalar sonrasında açılış kurdelesi çocuklar, şehit aileleri ve protokol tarafından kesildi. Programa İlçe Kaymakamı Samet Öztürk, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Atla, Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, Şehit aileleri, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Türkiye’de bir ilki temsil eden, hain darbe girişiminin acımasızlığını gözler önüne seren, Şehitlerin isimlerinin de yer adlığı tanklı anıt vatandaşlardan tam not aldı.

Editör: Haber Merkezi