SINDIRGI'da Galata Madencilik tarafından yapılan altın ve gümüş arama çalışmalarında son noktaya gelindi. Sındırgı'nın Yolcupınar ve Yusufçamı köyleri yakınlarında yapılan arama çalışmalarının olumlu sonuçlandığını söyleyen Galata Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Şener, 2012 yılının sonundan itibaren altın çıkarma çalışmalarının başlayacağını belirtti.

Türkiye'de 5 altın madeni olduğunu, ancak sadece Bergama'nın adının siyanür nedeniyle duyulduğunu kaydeden Şener, Sındırgı'daki çalışmaların çevreye zarar vermeden ileri teknoloji ile yapılacağını vurguladı.

İLERİ TEKNOLOJİ

Şirketin Türkiye'nin bir çok bölgesinde altın arama çalışmaları yaptığını söyleyen Şener "Şirketimiz 2004-2011 yılları arasında çeşitli bölgelerde arama faaliyetlerinde bulundu. Çalışmalarımızı, özellikle Balıkesir-Sındırgı'da yoğunlaştırdık. Ayrıca Kütahya-Tavşanlı'da önem verdiğimiz bölgeler arasında geliyor" dedi.

"ÇEVREYE DUYARLI BİR ŞİRKETİZ"

Altın arama ve çıkarma çalışmalarını ileri teknoloji ürünleri ile yaptıklarını hatırlatan Şener "Şirketimiz insan ve çevreyi gözeterek, en gelişmiş teknolojileri kullanarak altın arıyor. Çevreye duyarlı bir şirketiz" diye konuştu. Şener, altın çıkarma çalışmalarında öncelikle bölge halkının istihdam edileceğini belirtti. Şener şöyle konuştu: "Zenit Madenciliğin altın-gümüş tesisi bölgede doğrudan ve dolaylı istihdam sağlayacak. Projenin gerçekleşmesi durumunda yaklaşık 120 kişinin istihdam edilmesi planlanıyor."

Şener, Türkiye'de faal olarak çalışan 5 altın madeni olduğunu ve bunlardan sadece Bergama'da bulunan altın madenini halkın bildiğini belirterek "Türkiye'de şu an faal olarak 5 altın madeni var. Bunlar, Bergama- Koza Grubu, Kışladağ Uşak-Tüprag, Mastra Gümüşhane-Koza Grubu, İliç Erzincan- Anagold Madencilik, Efem Çukuru İzmir- Tüprag" dedi. Bülent YALÇIN / Sındırgı

Editör: Haber Merkezi