BALIKESİR'in Altıeylül ilçesindeki, şehrin simgelerinden olan tarihi şadırvanın restorasyonu için belediye harekete geçti. Şadırvanın şu anki yıpranmış görünümünden çıkması ve orjinal görünümüne kavuşması için Altıeylül Belediyesi'nin proje çizdirip, Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan gerekli izinler alınmasının ardından restorasyona kısa zamanda başlanacağı bildirildi.

AK Partili Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, "Şadırvan belediyemizinin logosunda da bulunuyor. Hem şehrimizi simgeliyor hem de ilçemizin önemli tarihi eserleri arasında yer alıyor. Belediye olarak tarihi değerlere sahip çıkacağız. Bu anlamda şadırvanı da eski haline kavuşturacağız. Proje çiziminde sona yaklaşıldı. Kısa süre içerisinde izinleri alıp, restorasyonu başlatacağız" dedi.

Balıkesir'in en önemli simgesi Saat Kulesi'nin hemen yanında yer alan, şadırvanın 1908 yılında dönemin valisi Ömer Ali Bey tarafından yaptırıldı. Şadırvanda pembe granitten yedi sütuna oturan soğan şeklinde bir kubbe bulunuyor. Kemerlerle bağlı sütunların üzerinden yatay bir silme ve saçak yer alıyor.

Editör: Haber Merkezi