Balıkesir Yörük Türkmen Federasyonu Başkanı Sinan Ergüven ve Yönetim Kurulu Üyeleri, 12ncisi bu yıl 6-7-8 Mayıs tarihleri arasında yapılacak  Uluslararası Balıkesir Yörük ve Türkmen etkinliği öncesinde Başkan Zekai Kafaoğlu’nu ziyaret ederek keyfiye taktı,  Ayvatlar Mahallesi’nde gerçekleşecek şölene davet etti. 
Sinan Ergüven ziyarette yaptığı konuşmada; “Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu bize çok destek veriyor ve sahip çıkıyor. Balıkesir’deki Yörük ve Türkmen kültürünün gelecek nesillere aktarılmasında Başkanımız Zekai Kafaoğlu’nun büyük desteği var. Altıeylül Belediyesi kendi evimiz gibi. Başkanımız ‘Bu kültür bizim kültürümüz’ diyerek sahipleniyor, bu da güzel bir şey. Bu yılki etkinliği ülkemizin içerisinde bulunduğu durum nedeniyle daha da sadeleştirdik” dedi.

Başkan Zekai Kafaoğlu da şunları söyledi: "Altıeylül Belediyesi olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getiriyoruz.Yörük ve Türkmenlerden oluşan vatan ve bayrak sevgisini gelecek nesillere taşıyacağız. Hiçbir zaman için bu kültürden vatan haini çıkmamıştır.Bu kültürün insanlarıvatanı, milleti ve toprağı için her zaman canlarını vermeye hazırdır.Osmanlı kültüründen bugüne gelen bir gelenek. Altıeylül Belediyesi olarak üzerimize düşen görevleri yapıyoruz. Tüm halkımızı Yörük ve Türkmen’in harman olduğu yaylaya davet ediyorum.”

ETKİNLİK PROGRAMI ŞÖYLE
Yörük ve Türkmen Etkinliği 6 Mayıs Cuma günü Ayvatlar Mahallesi’nde saat 12.30’da Mevlid-i Şerif ve saat 14.00’de Lokma Hayrı ile başlayacak.

7 Mayıs Cumartesi günü saat 15.00’de Şehitler Parkında Kuran-ı Kerim okunacak;saat 16.00’da Karesi Türbesi önünden Yörük Göçü yapılacak ve ardından saat 16.30’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunulacak.

8 Mayıs Pazar günkü etkinlikler, AyvatlarMahallesi’nde saat 10.00’da Mevlid-i Şerif ve mehteran gösterisi ile başlayacak; saat 12.00’de resmi açılış ile devam edecek.Protokol konuşmaları, yurt dışı ekiplerinin gösterileri, Bursa Kılıç-Kalkan Ekibi gösterileri ve yağlı güreş gösterilerinin ardından program sona erecek.
Editör: Haber Merkezi