Edremit’te düzenlenecek olan “Zeytin Hasat Sonu Şenliği” 20 Ocak 2016 tarihinde etkinlikler ile gerçekleştirilecek.
Zeytin sektöründe yıllardan bu yana süregelen “meci” geleneğinin yeniden hayat bulacağı şenlikte üreticiler ve tüketiciler bir araya gelecek. Edremit Kaymakamlığı, Edremit Belediyesi, Edremit Ticaret Odası, Edremit Ticaret Borsası, Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği, Edremit Ziraat Odası, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Zeytincilik Üretme İstasyonu Balıkesir Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Grubu ve Edremit Lokantacılar Odası’nın birlikteliğinde hazırlanan “Zeytin Hasat Sonu Şenliği” 20 Ocak 2016 Çarşamba günü Ticaret Odası önünden üreticilerin ve firmaların katılımı ile traktörler, hasat makineleri, halk oyunları ekipleri ve konukların yer alacağı kortej yürüyüşü ile başlayacak.

Cumhuriyet Meydanı’nda ki açılış töreninin ardından Faruk Serpil Parkı’nda düzenlenecek olan etkinliklere geçilecek. Zeytin sektöründe faaliyet gösteren firmaların stantlarının açılmasından sonra geleneksel “Meci” gerçekleştirilecek. Temsili olarak hasadın son gününde zeytin işçileri tarafından tarla sahibi ağaca bağlanarak “Meci” geleneği canlandırılacak. Ardından Edremit’in girişinde yer alan Endüstri Meslek Lisesi kavşağındaki “Zeytin Anıtı” açılışı gerçekleştirilecek. Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde “Zeytin karikatürleri” ve “Ölmez Ağacın İnsanları” konulu sergiler açılacak. Zeytinyağlı yemek yarışmasının da renk katacağı etkinlikte, yılın çiftçisine de çeşitli ödüller verilecek. “Edremit Körfezi Yeşil Çizik Zeytin Coğrafi Tescil Lansmanı” ile etkinlikler sona erecek.
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka şenlik hakkında “Zeytin hasadının son gününde halk arasında yapılan “meci”, yıllardan bugünümüze uzanan yöremizin köklü geleneklerinden birisi. Zeytin sektörüne dikkat çekmek amacıyla bu geleneği çağdaş bir yaklaşım ile bir şenlik havasında yeninden hayata geçiriyoruz. Bu şenlikte dünyanın en kaliteli zeytinyağlarını üreten Edremit yöresi zeytinyağlarımız ve tescilli yeşil çizik zeytinlerimiz başta olmak üzere zeytin ve zeytinyağımıza dikkat çekmek istiyoruz. Edremit ilçesi olarak zeytin ve zeytinyağımızı daha iyi tanıtmak, üreticinin sorunlarına dikkat çekmek, üretici ve tüketiciyi bir araya getirerek en önemli geçim kaynaklarımızın başında yer alan zeytin ve zeytinyağımızı daha iyi tanıtabilmeyi hedefliyoruz. Bu amaçla düzenlediğimiz Zeytin Hasat Sonu Şenliği’ne tüm üreticilerimizi ve vatandaşlarımızı bekliyoruz ” dedi.
Editör: Haber Merkezi