ADNAN MENDERES Mahallesi'nde, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerinde muhtarlık için girdiği katıldığı üç rakibini geride bırarak muhtarlığa seçilen Esra Kurşun, Karesi Kaymakamlığı'nda düzenlenen törenle mazbatasını aldı.

EKİBİYLE BİRLİKTE ALDI

Adnan Menderes'in ilk kadın muhtarı olan Esra Kurşun, beş yıl kendisiyle beraber görev yapacak azalarıyla beraber mazbatasını teslim alırken büyük heyecan yaşadı. Tarihi anı, ekip arkadaşlarıyla birlikte objektiflerin karışısına geçerek ölümsüzleştiren fotoğraf karesi için poz verdi.

ELİ ÖPEREK TEŞEKKÜR ETTİ

Kadın nüfusunun erkeklere oranla daha fazla olduğu mahallenin ilk kadır muhtarı olan Kurşun, semt sakinlerinin verdiği desteğe teşekkür etti, güvenlerini boşa çıkarmayacağını söyledi.

Balıkesir'de kooperatifleşmenin ilk yaşandığı ve ilk yıllarında bir ilçe görünümündeki mahallenin muhtarlık görevini son 20 yıldır görevde bulunan Celal Karabulut'un elini öperek teslim alan Esra Kurşun, "Bayrağı zirvede tutmak için var gücümle çalışacağım" dedi.


EFSANE MUHTAR ZİRVEDE BIRAKTI

Emekli bankacı, yeni muhtar Esra Kurşun, son seçimde aday olmayarak jübile yapan Celal Karabulut'a, Adnan Menderes sakinlerine ilkleri yaşatan hizmetleri karşılığında teşekkür etti.

Adnan Menderes'te Ülkü Acar'dan teslim aldığı muhtarlık görevini son dört dönemdir başarıyla sürdüren Celal Karabulut, mahallesinde gerçekleştirdiği ve ev sahipliği yaptığı sosyal, kültürel etkinlikleriyle dikkat çekip alkış alan bir isimdi. 

MAHALLEDE KADIN EGEMENLİĞİ VAR

Adnan Menderes mahallesinde kadın nüfusun erkeklere karşı üstünlüğü bulunuyor. 

Adrese Dayalı  Nüfus Kayıt Sistemi'nin son verilerine göre 12 bin 637 kişinin yaşadığı mahallede, bu nüfusun 6 bin 567'sini kadınlar oluşturuyor. 

Editör: Haber Merkezi