Altıeylül Belediyesi, Altıeylül İlçe Milli Eğitim, Altıeylül İlçe Müftülüğü ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü paydaşlığında gerçekleştirilen Yaz Spor Okulları kapanış töreni geniş bir katılım ile gerçekleşti.

Atatürk Parkı’nda gerçekleşen tören şenlik havasında geçti. Yüzme, Kur’an-ı Kerim, futbol, tenis, judo, kaligrafi, ebru ve zekâ oyunları dallarında kurs gören çocuklar sertifikalarını aldı. Kurulan stantlarda ve oyun alanlarında gösteriler yapan çocuklar izleyicileri büyüledi.

Türedioğlu; “5100 çocuk Kur’an okumayı öğrendi”

Törende açılış konuşmasını gerçekleştiren İlçe Müftüsü İbrahim Türedioğlu 2018 – 2019 öğretim yılı içinde yaz Kur’an Kursu’nda 5100 öğrenciye kurs verdiklerini belirtirken şunları söyledi;

“Yaz kursları bizim için önemlidir. Bu kurslarımız; 154 camii, 61 Kur’an Kursu ve 4 adet dış kurs olmak üzere yaklaşık 5100 öğrencimiz ile devam etti. Burada öğretilen temel bilgiler, ahlaki öğretiler hayatlarının sonlarına kadar gerekli olan bilgiler. Yaz kursları boyunca çocuklarımız, sabahları Kur’an Kursuna katılıp öğleden sonra Belediyemizin açmış olduğu yüzme, ebru, zekâ oyunları ve Kaligrafi kursundan istifade ettiler. Ayrıca Gençlik Spor Müdürlüğümüzce açılan kurslarından istifade ettiler. Bu imkanları çocuklarımıza sağlayan, emek veren herkese, çocuklarımızı da bu imkanlardan yararlanması için teşvik eden, getiren annelere- babalara çok teşekkür ediyorum.”

Başkan Avcı; “Ağaç yaş iken eğilir”

Altıeylül Yaz Spor Okulları Kapanış töreninde bir konuşma yapan Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı ise yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların bayramını kutlarken sözlerine şu şekilde devam etti; “Özelikle birlik ve beraberlik içerisinde çocuklarımızı yetiştirmek için: İl ve İlçe Gençlik Spor Müdürlüğümüz, Müftülüğümüz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Belediyemizin beraber yaptığı çalışmadan mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyor, tüm paydaşlara teşekkür ediyorum. Ağaç yaş iken eğilir demiş atalarımız.

Yavrularımız büyürken kalplerinde Allah korkusu olduktan sonra, bu memleketin geleceği için onları iyi yetiştirmiş oluruz diye düşünüyorum. Hem fenni, hem dini anlamda kendilerini yetiştirmiş bu çocuklarımıza yarınlarımızı teslim edeceğiz. Onların yetişmesi için Altıeylül Belediyesi olarak elimizden geleni yapacağız. Biliyorsunuz 28 Şubat sürecinde ilkokulu bitirmemiş çocuklara Kur’an öğrenmek yasaklanmıştı. İslam’ın şahlandığı bu topraklarda Mevla’m bir daha o günleri yaşatmasın. Ben Müftümüze 4-6 yaş Kur’an Kursu için yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Bu törenin ve sertifikaların çocuklarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Altıeylül Yaz Spor Okulları’nda: Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu bahçesindeki portatif havuzda 530, Atatürk Yüzme Havuzu’nda 90 öğrenci yüzme kursuna katılırken 165 öğrenci futbol, 105 öğrenci tenis ve 65 öğrenci de judo kursuna katıldı. Ayrıca Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nda gerçekleştirilen güzel yazı kaligrafi kursuna 40, ebru sanatına 87, zeka oyunları kursuna da 159 öğrenci katılarak sertifikalarını aldı.

Editör: Haber Merkezi