ALTIEYLÜL’DE TÜM VERESİYE DEFTERLERİ KAPATILDI

Bir Osmanlı geleneği olan zimem defteri kapatma Altıeylül’de hayat buldu. Altıeylül genelinde faaliyet gösteren bakkal dükkânlarında ödeme güçlüğü çeken vatandaşlara ait borçlar Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Altıeylül Belediye Başkan Yardımcıları, Altıeylül Belediyesi Birim Müdürleri ve hayırsever iş insanlarının desteğiyle kapatıldı.

BELEDİYENİN İMKÂNLARI KULLANILMADI

Ramazan Ayı boyunca gerek Altıeylül Belediyesi’nin etkinlikleri gerekse Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı ve ekibinin Ramazan Ayı ziyaretleri ile birlikte iftar sofralarında vatandaşlarla bir araya gelerek gönüllere köprü kurması, sosyal belediyeciliğin de ötesinde akıllarda değil gönüllerde yer edebilmenin en büyük örnekleri arasında yer alıyor. Yaşlı, öksüz-yetim ve şehit yakınları başta olmak üzere toplumun birçok kesiminden insan ile mübarek Ramazan Ayı vesilesiyle bir araya gelen Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, ekibi ve hayırsever iş insanları “İyilik Bulaşıcıdır” mottosuyla dokunabildiği tüm gönüllere Ramazan Ayı boyunca dokunarak 1000’e yakın vatandaşın 86 bakkal dükkânında kayıtlı olan borcunu silerek Altıeylül Belediyesi’nin imkânlarını kullanmadan veresiye defterlerini kapattılar.

BAŞKAN AVCI “İYİLİK BULAŞICIDIR”

Ramazan Ayı boyunca her gün başka bir iftar sofrasında iftarını açan, her akşam başka bir camide teravih namazını kılarak sonrasında vatandaşlar ile bir araya gelerek hasbihal eden Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, şöyle konuştu: 

“Bu Ramazan Ayı’nda gönüllere dokunarak açtığımız oruçlarda, özlemini çektiğimiz iftar sofralarındaki muhabbetlere bizleri kavuşturan Mevla’ya binlerce kez şükürler olsun. Bizler Altıeylül Belediyesi olarak gerek gençlerimize ve çocuklarımıza, gerekse yetişkin vatandaşlarımıza Ramazan Ayı boyunca bu mübarek ayın havasını teneffüs ettirmek için elimizden gelen gayreti göstermeye çalıştık. Bunun akabinde başta hayırsever iş insanlarımız olmak üzere bizler de taşın altına elimizi koyarak vatandaşlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz.

Toplamda ihtiyaç sahibi 1000’e yakın vatandaşımızın 86 bakkal dükkânına olan borcunu başta hayırsever iş insanlarımız olmak üzere belediyemizin imkânlarından istifade etmeden el birliği ile ödeyerek veresiye defterlerini kapatmış bulunuyoruz. Bu mübarek ayda geçekleştirdiğimiz küçük ama bir o kadar da anlamlı girişimin toplum içeresinde benzer şekilde yayılarak kalıcı bir kültür haline gelmesi için öncülük etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Altıeylül’ümüzde benzer naif dokunuşların da sadece Ramazan Ayı’nda değil, tüm yıl boyunca devam edeceğinin bilincindeyiz. Zira iyilik bulaşıcıdır.” 

Editör: Haber Merkezi