Rum asıllı Yorgola isimli bir işadamı tarafından Ayvalık’tan demiryolunun geçeceği varsayımı ile otel olarak yaptırıldığı bilinen ve bir dönem hastane olarak kullanılan tarihi Ayvalık Vergi Dairesi binası restorasyon işlemlerinin ardından Ayvalık Belediyesi tarafından hizmet binası olarak kullanılacak.

Müjdeli haberi duyuran Ayvalık'ın Demokrat Partili Belediye Başkanı Mesut Ergin,” Kentin çeşitli bölgelerinde on bir ayrı yerde bulunan birimlerimizin önemli bir bölümü bu tarihi binada hizmet vermeye başlayacak” dedi.

Turizm işletmecileri ile Paşa Limanı restoranda bir araya Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin fikir alışverişinde bulundu. Her işletmecinin söz aldığı değerlendirme ve önerilerde bulunduğu toplantıda hizmet binasının yetersizliğini hatırlatan Başkan Ergin ardından müjdeyi duyurdu.

TARİHİ BİNA ÇOK YAKIŞACAK

Turizmcilere Ayvalık Belediyesi’ni yeni bir binaya taşıyacaklarını duyuran Başkan Ergin, “O bina babalarımız döneminde hastaneydi, bizim gençliğimizde vergi dairesiydi. Bina 1800’lerin sonlarında yapılmış daha sonra devlet bir şekilde kullanmış. Bu bina Ayvalık Belediyesi’ne hizmet verecek. Bunu neden böyle düşündük? Bu kentin bir hikayesi var. Herkes yeni bir bina yapmaktan yanaydı belediye için. Ben belediye binasının bir hikayesi olmasından yanaydım. Belki yüzde 50’si sığacak ama olsun. O hikayeyi yazmak önemli. Kuruluşu yüz yıllara dayanan belediyemize yine tarihi bir yapı çok yakışacak“ dedi.

HER YAPININ BİR HİKAYESİ VAR

Ayvalık’ta yaşayan hemen herkesin ve her yapının binlerce hikayesi bulunduğunu belirten Başkan Ergin, “Binlerce hikaye var ama önemli olan hikayeleri doğru yazabilmek. Bu hikayeleri de pazarlayıp satmak lazım. Pazarlamayı yapar satarsak ve yine söylüyorum Ayvalık’ın birinci önceliği turizm. Zeytin ve zeytinyağı da birinci önceliği ama zaten benim için ikisi iç içe” diye konuştu.

MARKALAŞMAK ÇOK ÖNEMLİ

Markalaşmanın önemine değinen Başkan Ergin şöyle konuştu:

”Bugün zeytinyağını üretirsiniz 15 liradır, zeytinyağını markalaştırıp butik olarak satarsanız belki 30 lira 40 lira 50 lira olacak. Kime satacaksınız? Gelen turiste satacaksınız. Yani Ayvalık’ta üretilen her şey turizmle iç içe. Bunun öncelik sırası yok. Zeytin birinci, turizm ikinci diye bir şey yok. Ayvalık’ın bütün değerlerini bütün olarak görmeliyiz. Ayvalık tabi ki zeytinyağı kenti. Ama önemli olan gelirimizi arttırmak. İyi pazarlamak.

Bu masanın çevresinde olan Ayvalık’ın çilesini çeken esnaflar var. Onların ne yaşadığını ben biliyorum, çünkü ben de otelciyim. Hepsinin kafasında şu an bu yaz nasıl geçecek, ödemeleri nasıl yapacağız soruları var. Hem umutsuzluk, hem de umuda dönüşür mü? şeklinde bir beklentileri var.

Doğal olarak önceliğimiz kısa vadede bu sezonun kazasız geçmesi. Herkesin ödemeleri yapabilmesi. Her otelin yaz kış bakmak zorunda olduğu çalışanları var. Bu işler zor. Kısa vadede bu sezonu atlatmak istiyoruz öncelikle. Orta ve uzun vadede de Ayvalık önüne bir projeksiyon sunmak, yapacaklarımızı anlatmak istiyoruz. Hep söylediğimiz gibi “Ayvalık’ın kendine has özellikleri, hikayeleri var.”

Editör: Haber Merkezi