HALK HERŞEYİ BİLECEK!

AYVALIK Belediye başkanlığına talip olduğunda, şeffaf belediyecilik ilkesiyle hareket edeceklerinin sözünü veren Mesut Ergin, bu sözünü görevine başladığının ilk ayında yerine getirdi. 

Cumhur ve Millet İttifakı adaylarına fark atarak Ayvalık Belediye başkanlığına seçilen Mesut Ergin'in ilk işi belediyenin-gelir-gider tablonu açıklamak oldu. Belediyenin alacaklıları arasında aslan pay kamu kurum ve kuruluşlarına ait.  TÜİK verilerine göre 2018 nüfusu 71 bin olan Ayvalık'ta belediye kişi başına 4 bin lira borçlu görülüyor

EN BÜYÜK ALACAKLI SGK

Ergin, belediyenin gelirlerini, giderlerini ve borçlarını sosyal medya hesaplarından paylaşarak vatandaşların bilgisine sundu. 

Hazırlanan borç listesinde belediyenin toplam borcunun 285 milyon 242 bin 735 lira 15 kuruş olduğu görüldü.

Listede en büyük alacaklı 135 milyon lirayla Sosyal Güvenlik Kurumu. 

İŞÇİLERE 5 MİLYON
PATRONLARA 45 MİLYOR 

Açıklanan tabloya göre, Ayvalık Belediyesinin işçiler 5 milyon 101 bin lira, memurları ise 1 milyon 396 bin lira borcu bulunuyor.

Özel firmaların 44 milyon 882 bin liralık alacağı ise dikkat çekiyor.

GELİR-GİDER ARASINDAKİ FARK

Bu arada, Ayvalık Belediyesinin 2018 yılı bütçe açığı 30 milyon lira olarak gerçekleşti.


GÖSTERMELİK DEĞİL, SÜREKLİ

Balıkesir turizminin kalbinin attığı Ayvalık'ta hemen her kesimden insanın desteğini alarak başkanlığa seçilen Mesut Ergin, "Bundan böyle Şeffaf Belediyecilik ilkesi gereği, belirli aralıklarla, belediyemizin borç, gelir- gider durumu basın ve halkımızla paylaşılacaktır." açıklamasını yaptı.

Ergin, "Borçlar var diye hizmetlerimiz aksamayacak, hizmetlerimiz aralıksız sürecek" diyerek ilçe halkının yüreklerine su serpti.

AHMET AKIN TEBRİK ETTİ

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığının geri çekilmesiyle hem kendisi, hem parti tabanı hayal kırıklığına uğrayan milletvekili Ahmet Akın, CHP'nin aday göstermemesi üzerine DP'den aday olup seçimi kazanan Mesut Ergin'i ziyaret ederek başarı diledi.

AYVALIK SEÇİM SONUÇLARI

Editör: Haber Merkezi