BALIKESİR'in Edremit ilçesine kardeş şehri olan Moğolistan'ın Erdenet şehrinden gelen belediye yetkililerinden oluşan heyet, tarihi ve kültürel alanları gezip, Güre'deki Jeotermal Sistemi Isı Merkezi'nde inceleme yaptıktan sonra dört günlük ziyaretlerini tamamlayarak, ülkelerine döndü.

Moğolistan'ın Erdenet şehrinin Belediye Başkanı Gantsogt Sainbileg, Erdenet'in bağlı olduğu Orhon Eyaleti Başkan Yardımcısı Tuvshinjargal Agvaanchultem ve beraberindeki heyet, geçen 2 Şubat'ta kardeş şehirleri olan Balıkesir'in Edremit ilçesini ziyaret etti, çeşitli temaslarda bulundu. 


Konuk heyet, programlarının son gününe, Kazdağları'nda köy kahvaltısıyla başladı. Heyet ardından Güre Mahallesi, Kavurmacılar Mevkisindeki Dilek ağacı'nı görüp, termal tesisleri ve ısınma sistemini besleyen Güre Mahallesi'ndeki Jeotermal Sistemi Isı Merkezi'ni inceledi. CHP'li Eddremit Belediye Başkanı Kamil Saka da jeotermal enerji sistemini hayretle inceleyen heyete eşlik etti.
Termal tesisleri de inceleyen Moğol heyet, daha sonra Antandros Antik Kenti'ne geçti. Burada Antandros Derneği Başkanı Gülçin Cömert, konuk heyete antik kent hakkında bilgiler verdi. Bölgenin tarihi geçmişini öğrenen Moğol misafirler, daha sonra mezarların bulunduğu nekropol bölümünü de gezdi.
 
Heyet, antik kazı alanından sonra, dernek merkezinin de bulunduğu tarihi Abdullah Efendi Konağı'na gitti. Burada da Moğol misafirlere, Antandros Antik Kenti ve bölgedeki efsanelerle ilgili sunum yapıldı ve üzerlerinde antik kenti simgeleyen figürlerin bulunduğu kıyafetler hediye edildi. 

Gezdikleri yerlerde bol bol hatıra fotoğrafları çeken ve notlar alan Erdenet Belediyesi yetkilileri, ülkelerinde şu an eksi 30 ile 40 derece hava sıcaklık olduğunu ve kış mevsimi yaşanan Türkiye'nin havasının kendi bölgelerinde bahar aylarına eşit olduğunu söyledi. Güre Mahallesi'ndeki termal otelde konaklayan Moğol heyet, dört günlük ziyaretlerini tamamlayarak Türkiye'den ayrıldı.
Editör: Haber Merkezi