Sarımsaklı halk plajı otellerin şemsiye işgali altında. Otel işletmecileri tarafından plaja yerleştirilen yaklaşık üç bin şemsiye ve şezlongdan dolayı sıkıntı yaşayan yurttaşlar, plajın işgal nedeniyle halka kapatıldığını, şemsiyelerden yararlanabilmek için de işletmecilere para ödemek zorunda kaldıklarını belirtiyor.
YETKİ BELEDİYE'YE VERİLSİN
Küçükköy-Sarımsaklı Turizm İşletmecileri Derneği Sekreteri turizmci Fikret Çavdar, hazineye ait sahilin kontrolünün belediyeye verilmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Hazine ecrimisil alacağım diye işgallere göz yumuyor. Plajın temizliğini ve bakımını ise belediye üstleniyor. Turizmin sürekliliği ve düzenliliği açısından plajda belediye yetkili kılınmalıdır. Böylelikle otel sahipleri arasında da senin yerin benim yerim tartışmaları yaşanmaz. İsteyen istediği yerden denize girebilir, uygulamaya bir standart getirilir” dedi.
ENCÜMEN KARARI UYGULANAMIYOR
Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin ise, sahilin kontrolünün belediyeye devri için Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne ocak ayında başvuruda bulunduklarını, yetkililerin olumlu görüş bildirmelerine karşın henüz belediyeye resmi bir onay yazısı gelmediğini söyledi.
Ergin, “Plajın geliri Hazine’ye gidiyor, sıkıntısını biz yaşıyoruz. Kum temizleme araçlarımızla sahilin temizliğini biz yapıyoruz. Cankurtaran ve zabıta ekiplerimiz güvenliğini sağlıyor. Herhangi bir olumsuzluk yaşandığında da yurttaşlarla biz karşı karşıya geliyoruz. Şemsiye ve şezlongların 20 metre geriye çekilmesi için encümen kararı aldık, ancak uygulamaya geçiremiyoruz” diye konuştu
Editör: Haber Merkezi