Burhaniye Belediyesi çetin geçen kış şartlarından sonra havaların ısınmasıyla üremeye başlayan larvalarla mücadele çalışmalarına başladı. Larvasit ilaçlamalarının yanı sıra uçkun ilaçlamalarını gerçekleştiren ekipler, rögar, su mazgalları, ahırlar, foseptikler ve su birikintilerinin olduğu sulak alanlarda yıl boyunca çalışmalar yapıyor.

Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı çalışan ilaçlama ekipleri, ilçe merkezinde ve kırsalda sineklerin üreme potansiyeli yüksek yerlerde, larva ve uçkunlara karşı mücadele ediyor. Teknik donanımlı araçlar ile çalışan deneyimli belediye personelleri, sivrisinek, karasinek, kene, pire başta olmak üzere uçkun ve larvasitleri yok etmek için aralıksız çalışıyor.

Çevreye ve diğer canlılarına zarar vermeyen doğal ilaçlarla çalışmalar yaptıklarını belirten Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler ilaçlamaların Ramazan ayında da aralıksız süreceğini ve mevsimsel olarak önümüzdeki günlerde genel kapsamda genişletilmiş ilaçlama çalışmalarına başlayacaklarını söyledi.

Editör: Haber Merkezi